Milletvekili Yılmaz’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Milletvekili Yılmaz’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
29.08.2018
A+
A-

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Yılmaz, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin (Büyük Taarruz), Türk ulusunun yeniden dirilişinin, gücünün tüm dünyaya gösterildiği tarih sayfalarındaki en önemli zaferler arasında olduğunu söyledi.

“Ülkemizi parçalamak ve Türk halkını esaret altına almak isteyenlere karşı 30 Ağustos’ta büyük bir destan yazılmıştır” diyen Yılmaz, “Zor şartlara, her türlü imkansızlıklara rağmen Türk Milleti’nin eşsiz azmi, sarsılmaz yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı Büyük Taarruz’da yeniden ortaya çıkmıştır. ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşı’na sahip aziz milletimiz tüm cesaretini, inancını Dumlupınar’da göstermiştir.” dedi.

Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli Mücadele ruhu Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin her bir noktasında katlanarak ortaya çıkmıştır. İstiklal Harbi’nde birbirine kenetlenen, vatanın bir karış toprağının kimseye verilmeyeceğini Dünya’ya gösteren Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temellerini atmıştır. Topraklarının her karışında vatan, bayrak sevgisi, büyük fedakarlıkların silinmez izleri vardır. Esaret altına alınmak istenen aziz milletimiz 30 Ağustos 1922’de büyük zafer ile egemenliğini, bağımsızlığını güvence altına almıştır. Tüm dünyaya Türk Milleti’nin gücü, bir karış vatan toprağının verilmeyeceği gösterilmiştir. Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur hiç bir zaman bitmedi bitmeyecek. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bunun en büyük örneğini yeniden gördük. Bugün bağımsız bir devlet olarak güçlü bir şekilde yaşıyorsak hepimizin şehitlerimize, gazilerimize büyük bir minnet borcu vardır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında Türk Milleti Dumlupınar’da yeni bir zaferi armağan ederken, onların bu büyük fedakarlıkları, cesaretleri hiç bir zaman unutulmayacak. Yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini, ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin aynı uğurda canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Ülkemiz bize kahramanlardan emanettir. Emanetimizi her zaman koruyacağız, birlik ve beraberliğimizi artırıp çok çalışarak ülkemizi ilelebet yaşatacağız. Ülkemizin hala iç ve dış mihrakların tehdidi altında olduğunu da unutmayacağız. Bu duygu ve düşünceler ışığında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.