Milletvekili Yaşar’dan kalıcı yaz saati uygulamasına tepki

Milletvekili Yaşar’dan kalıcı yaz saati uygulamasına tepki
23.11.2022
A+
A-

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kalıcı yaz saati uygulamasının herkesin problemi haline geldiğine işaret ederek, sabahın köründe evlatlarımızın okula gitmek için yarı gözleri açık yarı kapalı bir şekilde elektrik düğmelerini bulmaya çalıştıklarını vurguladı.

İNATLAŞMAYA GEREK YOK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kalıcı yaz saati uygulamasının toplumdan gelen tüm itirazlara rağmen altı yıldır uygulandığını ifade ederek, “Bu problemi çözmek için bu kadar inatlaşmaya gerek yok. Bugün, özellikle Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında ciddi saat farkı var. Iğdır’da saat yediye on kala güneş doğarken, Edirne’de sekizi beş geçe, İstanbul’da yine sekiz, Ankara’da da sekize çeyrek kala ancak gün ışıyor. Yani dolayısıyla tahminlerden daha fazla enerji tüketilmektedir” dedi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kalıcı yaz saati uygulaması ile zannedildiği gibi tasarruf yapılmadığını da iddia ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

TÜKETİM DÜŞMÜYOR, ARTIYOR

“Bundan tasarruf ettiğinizi düşünüyorsunuz ama biz aynı kanaatte değiliz. Geçmiş yıllardaki tüketilen enerji miktarlarında Kasım ayı rakamlarına baktığınız zaman bu yılki Kasım ayına göre daha yüksek olduğunu hep beraber görmemiz mümkündür. Sonuç olarak bundan vazgeçilebilir.  

TÜRKİYE’DE UYGULANIYOR

Avrupa’da bu konuyu, parlamentolarına getirmişler, milletin temsilcilerine sormuşlar ve kalıcı saat uygulamasından vazgeçmişler.  Bu, meşhur ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ gibi, dünyada bize ait olan; markası, patenti her şeyi bize ait bir uygulama gibi, burada da yine, sadece ve sadece Türkiye’de uygulanan bir saat uygulaması var. 

YÜKSEK ZAMLAR

Sadece konutlara gelen elektrik zam miktarı yüzde 370 dolayındadır. Bu zam miktarıyla insanlar zaten otomatikman tasarruf etmektedir. İnsanlar televizyon ışığında oturmaya başlamıştır. Lambaların vatını düşürüyorlar. Bu rakamlarla, bu fiyatlarla otomatikman vatandaşlar zaten tasarruf yapıyor.

AYNI SAAT DİLİMİ

Artık, saniyede milyonların dolaştığı bir uygulamadan bahsediyoruz; iki saniyede, üç saniyede dünyanın her tarafına havaleler göndermek mümkün, havaleler almak mümkün. Aynı zaman dilimi içerisinde çalışmadığımız zaman, o aradaki iş kaybının, sizin enerji konusundaki tasarruflarından çok daha yüksek olduğunu unutmamanız lazım, aynı zaman dilimin içinde olmamız lazım.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber