Milletvekili Yaşar Salıpazarı ve Termeli vatandaşların ertelenmeyen kredi borçlarını sordu

18.10.2019
A+
A-

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Salıpazarı ve Terme İlçelerinde yaşanan sel felaketinden sonra çiftçilerin, esnafların ve vatandaşların ertelenmeyen kredi borçlarını TBMM gündemine taşıdı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yazılı olarak cevaplaması için soru önergesi verdiğini belirtti.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, verilen önerge şöyle; “Salıpazarı ve Terme İlçelerimizde Ağustos ayı içinde sel felaketi meydana gelmiş ve bu sel felaketinde, çok sayıda köprü, ev, işyeri ve ekili alan zarar görmüştü. Çiftçilerimiz, esnaflarımız ve vatandaşlarımız zararlarının karşılanmadığını belirterek, Bankalar, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği gibi kurum ve kuruluşlar için borç ertelemesinin de yapılmadığından yakınmaktadır. 

Bu bilgiler ışığında;

1.Salıpazarı ve Terme İlçelerimizde sel felaketinden zarar gören kesimlere yönelik bugüne kadar her hangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir?

2.Salıpazarı ve Terme İlçelerimizde sel felaketinde zarar gören çiftçilerimiz, esnaflarımız ve vatandaşlarımız; Bankalar, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği gibi kurum ve kuruluşlara olan borçlarını faizsiz olarak ertelemeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda her hangi bir çalışmanız var mıdır?

 3.Ayrıca, sel felaketi sırasında yıkılan evler, işyerleri ve köprüler ile sel felaketine neden olan dere yatakları konusunda bugüne kadar her hangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber