“Türkiye’yi adım adım büyütmekte ve kalkındırmakta kararlılığımız tamdır”

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen, 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı hakkında bilgi verdi.

25.10.2016
A+
A-

Gerçekleştirilen sunumların dolu, dolu ve çok faydalı geçtiğini belirten Milletvekili Köktaş,  “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın başkanlığında iki gün boyunca istişarelerde bulunduk, fikirlerimizi, görüşlerimizi ülkemizin yararına olacak şekilde paylaştık.

Bakanlarımız, Yeni anayasa, ekonomi, iç güvenlik ve terör, Dış Politika, Fırat Kalkanı ve Musul  operasyonları, Enerji,  Başkanlık Sistemi gibi çeşitli konu başlıkları altında sunumlar yaptılar.

Tespit edilen sorun alanlarına yönelik çözüm önerileri konuşuldu. AK Parti Türkiye siyaseti ve demokrasisine hep ilkleri yaşatan bir partidir. AK Parti olarak milletin sesinin, milletin beklentilerinin, millet siyasetinin ve hissiyatının güzergâhını belirleme gayreti gösterdik. AK Parti Türkiye’de her zaman siyaset gündeminin belirleyicisi olmuştur. Geleceğe doğru emin adımlarla yürürken yaptığımız bu değerlendirmeler ve vardığımız sonuçlar yolumuza ışık tutacaktır.

15 Temmuz gecesi yaşadığımız tehlike mevcut anayasanın ve sistemin açıklarının doğurduğu bir tehlikeyi tekrar gündeme getirmiştir. Ekonominin büyümesine, demokrasinin güçlenmesine katkı sunan,  darbe tehditlerine zemin hazırlamayan bir anayasa ile yol almak zorundayız. İçeride darbe girişimi ve terör tehdidi yaşarken, hemen yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de ülkemizi çok yakından ilgilendiren sıcak gelişmeler olurken sorun üreten bir anayasa, sorun üreten bir sistemle yolumuza artık devam edemeyeceğimiz ortadadır.

Hem yeni anayasa, hem başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Bu konu kamuoyu nezdinde de yeterince tartışıldığı kanaatindeyiz.  Sistem tartışmaları artık geride bırakılmalı, geleceğe odaklanmalı. Yapılacak daha büyük hizmetler zaman kaybetmeden gerçekleştirilmelidir. Bundan sonra yapılacak iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclise getirmek, yüce Meclisin iradesine sunmaktır. Bu anayasa değişikliği teklifimizin meclisimizden ve milletimizden gerekli desteği alacağına olan inancımız tamdır.

AK Parti olarak dış politika felsefemizin özü herkes için barış ve adalettir. Türkiye önemli bir bölgede yer alıyor. Bu bölgede daha güçlü olmamız gerekmektedir. Ülkemizin milli menfaatlerini,  milletimizin hak ve hukukunu korumak   en önemli vazifemizdir. Irak ve Suriye’ deki gelişmelere kayıtsız kalmamız beklenemez. Her iki ülkenin de toprak bütünlüğünden yanayız.  Irak’ın geleceği, Suriye’nin geleceği, Ortadoğu’nun geleceği bu coğrafyanın ortak geleceğidir.

Ayrıca, kültürel coğrafyamızda yaşanan hiçbir zulme, haksızlığa ve işgale kayıtsız kalamayız. Kültür coğrafyamızda kardeşlerimizin yaşadığı her acı bizim de acımızdır. Bugün 3 milyon Suriyeli kardeşimiz bizim misafirimizdir. Bu durum sözlerimizin samimiyetinin ve gerçekliğinin en güzel göstergesidir.

Terör, bütün insanlığı tehdit eder hale geldi. Terör, Irak ve Suriye topraklarından ülkemize de büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Onun için güvenlik güçlerimiz, güney sınırlarımızı, güvence altına almak ve bütün terör örgütlerinin saldırılarını bertaraf etmek, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almış ve almaya da devam edecektir.

AK Parti olarak Türkiye’nin geleceğini inşa etmekte, dev yatırımlar yapmakta, Türkiye’yi adım-adım büyütmekte ve kalkındırmakta kararlılığımız tamdır. Hiçbir zaman milletimize yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermedik, verdiğimiz her sözü de  elhamdülillah yerine getirdik.  İnşallah aynı kararlılık ve azim ile daha  çok çalışacak, , daima milletimizin hizmetinde olmaya ve  ülkemize, yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber