MHP’de Aksaçlılar Düğmeye Bastı, Bahçeli Gidici!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Başkanlık Sistemindeki ısrarlı tavrı sonucunda partideki kontrolünü iyice kaybettiğini gören “aksaçlıların” MHP’de lider değişikliği için düğmeye bastığı söyleniyor.

06.01.2017
A+
A-

haber-has-whatsaap-haber-hattiMHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hem ülkücü tabanda hem de parti tavanında kontrolünü iyice kaybettiğini gören “aksaçlılar” Bahçeli’nin yerine Türk Milliyetçilerinin ve ülkücülerin ortak kabul göreceği yeni bir isim üzerine arayış içerisine girdikleri ifade ediliyor.

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimlerinin yolu açan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik tabanda gelişen büyük tepki ve muhalefeti sindirmek için AK Parti ile yakınlaşmasının ardından Başkanlık sistemindeki tavrı ülkücü harekette ipleri tamamen koparttı.

MHP’deki muhalefet hareketinin sonucunu bekleyen “aksaçlılar”, muhalefetin bir araya gelerek bir sonuç alamaması ve arkasından 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin gerçekleşmesi nedeniyle Devlet Bahçeli’ye son bir kredi açmışlardı.

Ancak, Bahçeli’nin darbe girişiminden sonra AK Parti’nin bile gündeminden düşürdüğü Başkanlık Sistemini Türkiye’nin gündemine yeniden getirmesi bardağın iyice taşmasına neden oldu. Türk Milliyetçilerinin ve ülkücülerin Başkanlık Sistemi konusundaki tavrının çok iyi bilinmesine rağmen, MHP Lideri’nin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği açık destek sonucunda Bahçeli’nin MHP içerisinde ve ülkücü tabanda otoritesini ve kontrolünü tamamen yitirdiği sonucuna varıldı.

Devlet Bahçeli’nin MHP’yi tamamen bitireceğine artık kesin gözüyle bakan “aksaçlılar”, Anayasa değişikliği paketinin TBMM Genel Kurulu’na gelmesine az bir zaman kala parti içerisindeki gücünü göstermeye karar verdiği MHP ve ülkücü camianın içerisinde açıkça dillendiriliyor.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’nın istifasının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiği ifade edilirken, aksaçlıların Bahçeli’nin yerine tüm tabanı kuşatacak, muhalefeti bir araya getirecek “yeni bir isim” üzerinde anlaşmaya vardıkları konuşuluyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin AK Parti’ye tam teslimiyetini ilan eden, “Benim oyum TBMM Genel Kurulunda da referandumda da evet, diğerlerini bilmem” açıklamasının arkasında da bu bilginin olduğu söyleniyor.

Aksaçlıların çok yakında uzlaşmaya vardıkları yeni MHP Lideri’ni açıklayacakları da yine gelen kulis bilgileri arasında. İddialara göre açıklanacak olan bu yeni isim MHP ve Ülkücü Hareketin çok yakından tanıdığı bir isim olacak. MHP’deki muhalefeti bir araya getirecek ve tüm muhalif adaylar tarafından da kabul görecek.

Yine gelen bilgilere göre, Anayasa değişikliği ve referandum sonuçları ne olursa olsun Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli’ye bir daha teslim edilmeyecek.

Kaynak: Hakan Sönmez siyasetcafe.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber