MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin: Eski Milletvekili Ahmet Aydın MHP’li Olamaz

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin: Eski Milletvekili Ahmet Aydın MHP’li Olamaz
07.08.2016
A+
A-

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin tutuklanan eski MHP Milletvekili  Ahmet Aydın İçin O vekil MHP’ile anılamaz dedi.

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin yaptığı açıklamada şunları söyledi;15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya yönelik, Fetö/PDY terör örgütü tarafından girişilen işgal girişiminden bu güne kadar geçen süreçte, hareketimizin lideri Devlet Bahçeli beyin ülkücü hassasiyetlerle sergilemiş olduğu tavır, hareketimizin duygularına tercüman olduğu gibi her ülkücünün tereddütsüz arkasından gideceği bir devlet duruşudur.
Milliyetçi Hareket Partisinin çok uzun yıllardır, terörist başının ve bu güne kadar ki yapılanmalarının, Türkiye için ne denli büyük bir tehlike olduğunu defalarca kamuoyuyla paylaştığı ve haklılığı ortaya çıkan bu durumdan dolayı liderimizin şahsı ve hareketimizin bir çok kere hakarete varan tavırlarla karşılaştığı malumunuzdur.
2010 yılında yapılan referandumda, MHP Genel Merkezinin “HAYIR” yönünde aldığı ve uyguladığı karara rağmen, eski milletvekili Ahmet Aydın, dönemin Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer ve dönemin Bazlamaç Belediye Başkanı Mehmet Devranlı‘nın Fetullah Gülen’in pensilvanyadan gönderdiği “EVET” çağrısına uyarak, AKP lehine propaganda yapmışlar, hatta dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’la birlikte, Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açık hava toplantısında AKP seçim otobüsünün üzerine çıkarak el kaldırmış ve duruşlarını en açık şekilde kamuoyuyla paylaşmışlardır.
O dönemki İl Başkanımız Sayın Abdullah Karapıçak’ın konu ve konuya muhatap kişilerle ilgili çok sert bir bildiri yayınlamış olduğu ve devamında yaşanan süreçte şahısların İlkadım Belediyesini ziyaretlerinde Ülkü Ocaklı gençlerin belediye binasının önünde şahaslara yönelik yaptıkları protesto kamuoyunun malumudur.
Bu sürecin sonunda ilgili şahıslar ihraç istemiyle disipline sevkedilmiş ancak disiplin sürece sonuçlanmadan istifa ederek AKP’ye geçmişlerdir. Bu kişiler camiadan uzaklaştırılmış, dışlanmış ve hareketimizle bağı koparılmıştır. Buna rağmen Ahmet Aydın 2011 seçimlerinde genel başkanımızın karşılanması sırasında, liderimize yaklaşarak tokalaşmak istemiş, fakat uzattığı eli genel başkanımız tarafından havada bırakılmış ve Ahmet Aydın’ın MHP ile birlikte anılmayacağının mesajı net bir şekilde verilmiştir.
Yaşanan bu olaylar, o zamanki adıyla Gülen Hareketi, şimdilerde tam karşılığını bulmuş olan adıyla Fetö/PDY törör örgütüne karşı Milliyetçi Ülkücü hareketin bakış açısını ve duruşunu net bir şekilde yansıttığı kanaatindeyim.
Hal böyle olunca, son dönemlerde Ahmet Aydın’ın MHP’li vekil olarak basında yer alıyor olması camiamızı derinden yaralamakta, hareketimiz tarafından zul kabul edilmekte ve bu yaklaşımın iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını düşünmekteyiz.
MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin: Terörün destekçisi olan hiç kimsenin MHP’li ve Ülkücü olmasının imkanı yoktur dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber