Merakla beklenen EGM’den açıklama geldi

Merakla beklenen EGM’den açıklama geldi
20.01.2020
A+
A-

2020 yılı bekçi alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bekçi alımlarının mevzuat çalışmalarının ardından yapılacağı belirtildi.

2019 yılında 8 bin 242 bekçi alımı gerçekleştirilmişti. 2020 yılına girmemiz ile birlikte vatandaşlar yeni alımların ne zaman başlayacağını ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bekçi alım şartları ele alındı. Toplantıda bekçilik mevzuatının yenilenmesine yer verilirken İçişleri Bakanlığı-Polis Akademisi ve EGM çalışanları mevzuat üzerinde çalışmalara başladı.

YENİ ALIMLAR MEVZUAT SONRASI

2020 yılı bekçi alımı yapılması için mevzuatın yenilenmesi beklenecek. Yapılacak görüşmelerde ve değişikliler ile birlikte yeni mevzuat belirlenecek ve Resmi Gazete’de yayımlanacak.

BEKÇİ ALIMI KÖYLERE DE YAPILACAK 

Gerçekleştirilen toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, köylere de bekçi alımı gerçekleştirilmesini ve buna dair mevzuata hüküm eklenmesini dile getirdi. Bekçilerin köylerde de görev alması için mevzuata gerekli maddeler eklenecek.

BEKÇİLİK ALIMI İÇİN MEZUNİYET ŞARTI NEDİR? 

Yeni bekçi alımında mezuniyet lise olacak. En az lise (Ortaöğretim) mezunu adaylar ilana başvuru yapabilecek

Kaynak: Kamu Bülteni

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber