Meme Kanseri’nde bu belirtilere dikkat!

Meme Kanseri’nde bu belirtilere dikkat!
13.09.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, Kadınlarda memede şekil bozuklukları, meme ucunda kanlı akıntı gibi belirtilerin dikkate alınması gerektiğini belirterek ‘Meme Kanseri” konusunda uyardı.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, kadınlarda memede kızarıklık, hassasiyet, çukurlaşma, dolgunluk hissi, ele gelen kitle, meme başından akıntı gibi belirtiler durumunda bir an önce doktorunuza başvurulması gerektiği konusunda uyararak, “Meme Kanseri”ne karşı kadınların her ay kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini de ifade etti.

GENETİK VE AİLESEL
Meme kanserinin meme dokusunu oluşturan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması anlamına geldiğini belirten Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, ” Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Yapılan araştırmalarda hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan “duktal” kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan “lobüler” kanserler de sık görülür. Genetik yapıda çeşitli faktörlerin ve normal yaşlanmanın etkisiyle ortaya çıkan bozukluklar kansere neden olur. Ancak meme kanserlerinin sadece %7-9’luk bir kısmı ailesel geçişlidir.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR
Bu anlamda erken evrede meme kanserleri diğer kanser çeşitlerinde olduğu gibi ileri dönemlere gelene kadar belirgin bir belirti vermeyebilir. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesidir. Bu nedenle, meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programları uygulanması çok önemlidir. Meme kanserine erken evrede tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırdığı için kişinin düzenli olarak kendi kendine muayene yapması ve sağlık kuruşuluna gitmesi hayati önem taşımaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber