Mehmet Özdağ; Çevre ve Şehircilik Bakanı istifa etmelidir

Mehmet Özdağ; Çevre ve Şehircilik Bakanı istifa etmelidir

Burdur ili Yeşilova İlçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, 20 Nisan sabaha karşı saat 04:00 sularında evleri basılarak silahlı saldıya uğradılar. Başkan Mümtaz Şenel Salda Gölü için verdiği mücadele ile tanınıyordu.
Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü etrafında, bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) tarafından “Millet Bahçesi” adı altında, 300 bin metrekarelik alanda 140 bin 497 metrekare inşaat, altyapı ve sosyal donatı işi ihalesi 31 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış ve 1. Derecede sit alanı olarak kabul edilen alan rant alanı haline getirilmişti.
Korona virüs salgını riskine karşı halkımızın evlerine kapandığı bir dönemde 16 Nisan 2020 tarihinde ÇŞB ihalaesi kapsamında ayakla basılması bile sakıncalı olan Salda Gölü kumları iş makinaları ile kazınarak başka bir alana nakledilmişti. Bu olay üzerine Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “Gölün kumunu geri getireceğiz” sözlerini ulusal tv ekranlarından ifade ettikten saatler sonra evinde eşi ile birlikte silahlı saldırıya uğradı.Başkan Mümtaz Şenel’in ayrıca Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığının isteği doğrultusunda Yeşilova’da uygun olmayan faaliyette bulunan bazı otellerin faaliyetlerini durdurduğu da biliniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı istifa etmelidir.
Dün olduğu gibi bugün de çevre ve doğal yaşam alanlarımızı şirketlerin aç gözlü kar hırsına karşı savunmasız bırakan yasal düzenlemeler ve siyaset, bürokrasi, ticaret ilişikisi ile Türkiye’nin başka yerlerinde de yaşam mücadelesi verenler tehdit altındadır.
Bu olay Finike’de Taşocakları ile mücadele ederken evlerinde katledilen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu, Karadeniz sahillerini korumak için hukuk mücadelesi veren Av. Cihan Eren cinayetlerinden farksızdır.

Saldırganların nereden cesaret aldıklarını tahmin etmek zor değildir. AKP hükümeti, azmettirenleri bütün bağlantıları açığa çıkartmalıdır.
Çevre ve Şehircilik Bakanını istifaya çağırıyoruz Sonuçta ekolojik yıkıma sebebiyet verenlere karşı mücadelemizi hepbirlikte yükseltmeye devam etmemiz gerektiği bilinci ile bu uğurda mücadele edenleri ve can verenleri unutmuyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz.
Geçmiş olsun Mümtaz Şenel, geçmiş olsun Fatma Şenel, Geçmiş olsun Salda Gölü, geçmiş olsun Yeşilova

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber