Kurupelit Yat Limanında Paralar Denize Gömülecek!

Kurupelit Yat Limanında Paralar Denize Gömülecek!
24.09.2020
A+
A-

Samsun Atakum İlçesi sınırları içinde bulunan Kurupelit Yat Limanı denizin sürekli kum ve alüvyonla dolması nedeniyle yıllardır amacına uygun kullanılamadı. Eksiklerin giderilmesi yerine maliyetin kat ve kat üstünde para harcanarak doldurulacak olması şaşkınlık yaratırken onca yapılan masrafta deniz altında kalacak ve üstüne para harcancak olması Samsun’da paralar denize gömülüyor söylemini ortaya çıkardı.

Samsun Haberin haberine göre; Sirkülasyon olmadığı için deniz yüzeyinin yosunla kaplanmasıyla da pis bir koku ve görüntü kirliliğine neden olan yat limanı için harcanan trilyonlarca lira da boşa gitti. Samsun Büyükşehir Belediyesi yat limanının doldurulmasına karar verdi. Doldurulacak alan üzerinde ise ne yapılacağı bilinmiyor.

TRİLYONLAR BOŞA GİTTİ
Büyük hayallerle trilyonlarca lira harcanarak yapılan limandaki sorunların giderilmesi için birkaç girişimde bulunuldu. Ancak mendirekte açılan ve deniz akıntısının limana girmesini sağlayan kanal da işe yaramadı. Bunun üzerine limanın yeniden 15 milyon lira daha harcanarak doldurulmasına karar verildi.

DOLGU İÇİN İHALE YAPILDI
2011-2015 Yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından büyük umutlarla inşa edilen “Kurupelit Yat Limanı” içerisinde yaşanan kumlanma, kirlilik, sığlaşma sorunlarının alternatifli çözümlerini içeren “Kurupelit Yat Limanı” projesi sessiz sedasız ihaleye çıkarıldı.

BÜYÜKŞEHİR KARAR VERECEK
Buna göre, yüklenici tarafından 30 takvim günü içerisinde, mevcut yapılar dikkate alınarak alternatifli planlama yapılacak, taslak vaziyet planı 2 alternatifli olarak idareye sunulacak. Samsun Büyükşehir Belediyesinin de uygun görüşü alınarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün onayına sunulacak. Uygun görülmesi halinde ise önce modelleme sonra da sondaj çalışmalarına başlanacak.

LİMAN YENİDEN DOLDURULACAK
İhale şartnamesinde “mevcut mendireğin iç tarafının tamamen veya kısmen doldurularak dolan alanın Ana mendireğinden itibaren açık denize doğru yeni bir yat limanı projelendirilmesi ve alternatifleri üzerinde çalışılacak” deniliyor.

İŞYERİ VE KONUTLARIN DEĞERİ DÜŞECEK
Kurupelit Yat Limanının doldurularak dolgu alanının önünde yeniden bir yat limanının yapılmasının çevre sakinlerini de zarara uğratacağı düşünülüyor. Buna göre, şu an yat limanının hemen önünde, denize sıfır noktada bulunan eğlence yerleri, kafe ve konutlar liman doldurulduktan sonra denizden bir hayli uzakta kalacak. Bu da ev ve işyerlerinin değerinin düşmesine neden olacak. Öte yandan doldurulacak yat limanının dolgu alanı üzerinde nasıl bir yapılaşmaya gidileceği de merak konusu.

İhaleye ait belgeler aşağıdadır:

1 2710 2 2138 3 1147 4 516 5 2706 1347 928 669 4210 28

11 18712 11013 60

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber