resim yükle

Kurnaz: ‘Büyük fedakarlıkla görevlerini yapıyorlar’

Kurnaz: ‘Büyük fedakarlıkla görevlerini yapıyorlar’
23.07.2024
A+
A-

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Görevlerini gece gündüz demeden büyük fedakarlıklarla yapan basın mensuplarımızın gününü kutlarım” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Basına yönelik sansürün kaldırılmasının, haber alma ve yayma hürriyetinin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma hürriyetinin aracı olan basın, demokrasimizin gelişmesini de sağlayan en önemli unsurdur” diye konuştu.

 ‘KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORLAR

Gazetecilerin, iletişim araçlarını en iyi şekilde kullanarak halkı en doğru şekilde bilgilendirme görevlerini yerine getirdiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “24 Temmuz 1908 yılında Türk Basınındaki her türlü sansürünün kaldırılması, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanıyor. Gazetecilerin ve basın mensuplarının özgürce haber yapma ve bilgiye erişim hakkı, demokrasimizin temel unsurlarından birisidir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi, teknolojinin en iyi şekilde kullanılması önem arz etmektedir. Bu nedenle de gazetecilerin yazılı, görsel ve işitsel iletişim araçları ile toplumu tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendirmesinin önemi daha da artmaktadır. Toplum ve devlet arasında köprü görevi gören basın mensuplarımız, görevlerini gece gündüz demeden büyük fedakarlıklarla yerine getirmektedir. Meslek ilkelerinden taviz vermeden görevlerini layıkıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının çabalarını takdir ediyor, ebediyete intikal eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ulusal ve yerel basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.