Kurban kesim yerlerine maskesiz girilemeyecek

Kurban kesim yerlerine maskesiz girilemeyecek
10.07.2021
A+
A-

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban kesim yerlerinde uyulması gereken kurallar ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgeye göre kurban alım ve kesim yerlerine maskesiz girilmeyeceği belirtilirken ateş ölçümü de yapılacak.

Kurban alım yerleri ve kesim yerleri hakkında uyulacak kuralları açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, alınacak tedbirleri açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu tedbirler sıralandı.

Kurban satış yerlerine girişte kurbanlık hayvanların kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu ve nakil belgesinin kontrol edilerek, küpesi ve belgesi olmayanların girişine izin verilmeyecek.

Kurban satış çadırlarının arası en az 2 metre olacak. Satışlarda tokalaşma ve benzeri yakınlaşmalara izin verilmeyecek.

Kurban satış ve kesim yerlerinde tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık ve bardak kullanılacak. Görevliler maskeli ve koruyucu elbiseli olacak.

Hayvan kesim yerlerinin önüne salgın ile ilgili bilgilendirme afişleri asılacak. kesim yerleri ve mezbahaneler bayram süresince açık olacak ve çevre temizliğine önem verilecek.

Hayvan kesim yerlerindeki görevlilere salgın tedbirlerine ilişkin eğitim verilecek. Kesim alanına hayvan sahiplerinin toplu girişi engellenecek.

Kurban kesim yerlerindeki bekleme alanlarına sadece bir hayvan sahibi alınarak sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi sağlanacak. Hayvan kesim yerlerinde kalabalık oluşumunu önlemek için kesimler randevuyla yapılacak.

Kasapların hijyen kuralları ve koronavirüse yönelik alınması gereken tedbirlere uymaları sağlanacak. Her kesimden sonra aletler temizlenecek, kesim alanlarında lavabo ve el dezenfektanları bulundurulacak. Buralar düzenli olarak havalandırılacak.

Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atık ile özellikle kist hidatik riskine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek.

Cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber