Külünk partisine seslendi: Gülen’le fotoğraf çektirenler özür dilemeli

Külünk partisine seslendi: Gülen’le fotoğraf çektirenler özür dilemeli

Eski AKP milletvekili Metin Külünk, Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’le fotoğraf çektiren AKP’lilerin özür dilemesi gerektiğini söyledi.

2012’de 12 AKP’li vekilin Pensilvanya ziyaretleri sırasında Gülen’le birlikte fotoğraf çektirmişti. Fotoğraf karesinde yer alanlardan eski Siirt milletvekili Afif Demirkıran, AKP Dış İlişkiler başkan yardımcılığına getirilmişti. Son seçimlerde de 12 AKP’liden aday gösterilen beş isimden Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik , AKP Siirt Milletvekili Osman Ören ve Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yine aynı illerden vekil seçilmişti. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de İstanbul’den milletvekili seçilmişti.

Külünk Kocaeli Koz gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Pennsylvania’ya gidip fotoğraf çektirenler hiçbirşey olmamış gibi davranmamalı. Milletten özür dilemeliler. Özeleştiri yapamayanlar maalesef 17/25 Aralık’tan sonra bile Fethullah Gülen güzellemesi yaptılar bu milletin gözünün içine baka baka. Millete saygısızlık yapanları millet affetmiyor… Hiçbir şey olmamış gibi davranmayın.”

Külünk ayrıca konuşmasında AKP’de ‘FETÖ’ bağlantılı kişilerin makam sahibi yapıldığını savunarak, “FETÖ’den yargılanan adamları siz il yönetim kuruluna alırsanız sokağa güven veremezsiniz. Siz FETÖ ile iltisaklı olan adamları görevlerine devam ettirirseniz hiçbir şekilde sokağın güvenine sağlayamazsınız. Sokak herşeyin farkında” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.