Kulak iltihapları kalıcı hasarlar bırakabilir

Kulak iltihapları kalıcı hasarlar bırakabilir
20.10.2021
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Harun Küçük, “Kulak iltihapları sağlık problemlerini de beraberinde getirebilir, ağır hasarlar bırakabilir.” dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Harun Küçük, “Kulak iç, dış, orta bölümlerden oluşan ve işitmemizi sağlayan organımızdır. İşitme eylemini gerçekleştiren elemanların yer aldığı orta kulak duyu fonksiyonu bakımından önemli işlevlere sahiptir.

Dışarıdan boğaz yolu ile ya da içeriden kan vasıtasıyla gelen bir takım mikroplar kulağın her parçasında iltihaplara yol açabilirler. Bunlar arasında en çok görülenleri ve en çok ağrı verenleri orta kulak iltihabıdır.

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURUN

Orta kulakta iltihap olunca, kulak zarı gerilir, kulakta şiddetli ağrılar başlar. İltihabın şiddetine göre kirli salgılar yani irin toplanır.

Bu durum kimi zaman kulak zarı kendiliğinden delinerek, irin akar kimi zaman ise kulağın arkasındaki kemikler arasına dolarak orada şiddetli iltihaplar yapabilirler.

Bu sebeple çeşitli enfeksiyonlara karşı dikkat edilmeli, hastalığın kalıcı hasarlar bırakmaması ve orta kulak iltihabının temizlenmesi için mutlaka bir uzman doktora başvurulmalıdır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber