Koronavirüs’ten korunma yolları

Koronavirüs’ten korunma yolları
09.03.2020
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Başhekim/Acil Servis Hekimi Dr. Ahmet Muhlis Korur, dünya genelinde can almaya devam eden Koronavirüs’ten korunmada hijyenin öneminden söz etti.

Koronavirüs (coronavirus) dünya genelinde bulaşmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor.
Havadan damlacık yoluyla solunum sistemine insandan insana bulaşabilen koronavirüs, akciğer enfeksiyonlarına ve tedavi edilmediğinde ağır akut solunum yetersizliği sendromuna neden olarak ölümlere sebep oluyor.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Başhekim/Acil Servis Hekimi Dr. Ahmet Muhlis Korur, Koronavirüs nedir? Koronavirüs’ten nasıl korunulur ? sorularına yanıt verdi.

Dr. Ahmet Muhlis Korur, “Koronavirüs; solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüstür. Öksürme veya hapşırmayla ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaşır. Ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı belirtileri arasındadır. Kuluçka süresi 2 ile 14 gündür.
Virüsün geçişini takiben 3 ile 14 gün içinde öksürük ve ateş gibi genel grip şikayetleri gibi ortaya çıkar. Hastalığın tanısı, solunum yolu salgılarından alınan örneklerle konulmaktadır.
Hastalığa yakalanan kişilerin tedavisinde özellikli bir yöntem henüz keşfedilmiş olmasada özellikle hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Koronavirüs’ten korunmak için; öksürürken veya hapşırırken ağız veya burun kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalıdır. Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır. Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır.
Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır. El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve bol su ile yıkanmalıdır. Sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalıdır. Sınıflar ve işleri başta olmak üzere kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır. Bağışıklık sistemi için dengeli ve sağlıklı beslenilmelidir, gıdalar iyice yıkanmalıdır.” diyerek sözlerine son verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber