Konut fiyatları artacak mı, düşecek mi?

Konut fiyatları artacak mı, düşecek mi?
16.08.2024
74
A+
A-

Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre nominal olarak %38,7 yükseldi. Enflasyon hesaba katıldığında, gerçekte %14,3 düşüş yaşandı.

Endeks, bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 38,7 oranında bir artış gösterdi; ancak reel olarak bu artış, yüzde 14,3 oranında bir azalmayı işaret etti.

Verilere göre, Temmuz ayında KFE, bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 oranında yükseldi ve 141,3 seviyesine ulaştı. Bu artışa rağmen, endeksin reel değeri geçen yılın aynı dönemine göre düşüş yaşadı.

İstanbul ve İzmir’de konut fiyatları, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 oranında azalma gösterirken, Ankara’da fiyatlar yüzde 0,6 oranında arttı. Yıl bazında değerlendirildiğinde, İstanbul, İzmir ve Ankara’daki endeks değerleri sırasıyla yüzde 26,8, yüzde 39,4 ve yüzde 37,0 oranında artış kaydetti.

TCMB’nin açıklamasında, “Konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini takip etmek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında nominal olarak güçlü bir artış gösterdi, ancak reel olarak azalma yaşandı. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki fiyat değişimleri ise bölgesel farklılıklar gösterdi,” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber