Kök Hücre Tedavisi ile ağrılarından kurtuldu

Kök Hücre Tedavisi ile ağrılarından kurtuldu
12.03.2019
A+
A-

Dizindeki ağrıdan dolayı yürüyemediğini söyleyen Tokat’ta yaşayan Hulisi Uçar, Kök hücre tedavisi olduktan sonra ağrılarından tamamen kurtulduğunu ifade etti.

Önceki şikayetlerini ve tedavi sonrasını anlatan Hulisi Uçar, “Daha önceki tedavi olduğum doktorlar bana protez olmamı uygun görmüşlerdi. Fakat hayat standartlarımı kısıtladığı için bende proteze olumlu bakmadığım. Ama Cem hocam protezden önce bana kök hücre tedavisi yapacağını söyledi. Allah razı olsun hocamdan daha öncesinde ağrılarım vardı. Ve tedaviden sonra çok çok rahatladım. Tedavi olmadan önce hocamızın güler yüzü beni etkiledi. Tedavi olmadan önce merdiven dahi çıkamıyordum. Uzun yol yürüdüğümde ise sabahlara kadar ağrım artıyordu. Dinlensem dahi tekrar ağrılarım devam ediyordu. Kök hücre tedavisinden sonra ağrılarım gitti rahatladım, çok iyiyim. Hatta kök hücre tedavisinden çıktıktan sonra bile ağrılarımın yok olduğunu gördüm. Suanda herhangi bir ayaklarımda, kalçamda ağrı hissetmiyorum. Büyük Anadolu Hastaneleri’ne ve Cem hocamıza ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Kök Hücre Tedavisi Nedir?

Kök hücre tedavisi hakkında bilgiler veren Büyük Anadolu Meydan Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Vücudumuzdaki bütün dokular ve organlar hücrelerden oluşur. Bu hücrelerin farklılaştığı, kaynaştığı ana hücreye de kök hücre diyoruz. Kök hücre vücudumuzun bütün dokularında bulunmaktadır. Ama kök hücrenin elde edildiği noktalar sınırlıdır. Kök hücre sadece kan, kemik iliği, yağ dokusu eklemlerde sinovyal dediğimiz zarda bulunmaktadır. Buralardan kemik iliğinden elde etmek için leğen kemiğinden bir pompa yardımıyla çekilmesiyle elde edilir. Yağ dokularından liposakşın yöntemiyle, yani basit bir iğneyle girilerek göbek yağlarını özellikle sınırlı oranda liposakşın yapılmasıyla elde edilir. Eklem zarından da ameliyat ile etmek mümkündür. Eklem zarından biyopsi yöntemiyle bir miktar hücre alındıktan sonra bu özel laboratuvarlara gönderilip hücrelerin çoğaltılmasıyla elde edilmektedir. Kök hücre kullanımı yaygın olarak bir çok hastalıkta yapılmaktadır. Özellikle ortopedi ve plastik cerrahi alanlarında kullanıyor. Ortopedide eklem rahatsızlıklarında, eklem kireçlenmelerinde, doku defeklerinin tedavisi için kullanılmaktadır” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber