Kızılırmak Deltası’nda Yapılaşmaya İzin Yok!

Kızılırmak Deltası’nda Yapılaşmaya İzin Yok!

Kızılırmak Deltası’nda çıkan yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burası hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmayacak. Böyle bir şey sözkonusu değil” dedi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde çıkan yangının ardından bölgede oluşan tahribatı Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Güler ile birlikte yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, açıklamalarda bulundu.

Yangının nasıl olduğunoktasında araştırmanın sürdüğünü ifade eden Başkan Demir, “Burası koruma altında olan bir yer. Takip ettiğimiz bir alan. Bir gün öncede yangın olmuştu o söndürülmüştü. Ama bir gün sonra biryangın daha oldu. Rüzgarın da etkisiyle bu kadar alan yanmış oldu. Burası hiçbir şekilde, asla yapılaşmaya açılamaz. Kesinlikle. Bunu aslında açıklama yapanlar bilmeden yapıyorlar.delta 1 1

Böyle bir şeysöz konusu değil. Burası makilik bir alan. Önümüzdeki bir yıl sonra baharda gelip görürüz, burasıkendini toparlayacak.

Yangın esnasında hayvanlar çok büyük ölçüde kaçtı. Maalesef bazıları telefoldu. Bu çok üzücü bir durum. Bundan sonra çok daha fazla hepimizin denetimi altında olacaktır.

 

Kimse endişe etmesin, merak etmesin. Buranın statüsüne halel gelmez. Biz yaptığımız her işlem ileburayı geliştiriyoruz, geliştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

delta 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber