Kıyamet kapımızda! Tarih açıklandı 2035

Kıyamet kapımızda! Tarih açıklandı 2035

Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan yangınlar doğaya büyük bir zarar verirken gerçeklerin hatırlanmasını sağladı. İklim krizi nedeniyle ülkemizde ve dünyada birçok yerde yangın, kuralık, sel felaketleri yaşanıyor.

Uzmanlar ise önlem alınmazsa ileride daha kötü felaketlerin yaşanacağını aktarıyor.  Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin açıkladığı 3 bin sayfalık bir rapor hazırladı. Raporda iklim krizinin her yerde ve daha önce hiç görülmemiş düzeyde kötüleştiği ifade edilirken, küresel sıcaklık artışının 1.5 dereceyle sınırlandırılması gerektiği, ülkelerin sera gazı emisyonlarını 2030’a kadar sonlandırması ısrarla vurgulanıyor. Raporda ayrıca iklim değişikliğinin insan ürünü olduğu belirtilirken, “Önümüzdeki dönemde tropik fırtınalar, yağmur ve kar yağışları artacak, bugüne kıyasla 1.7 kat daha fazla kuraklık yaşanacak. Yangınlar daha yoğun ve uzun sürecek” uyarıları sıralanıyor.

TÜRKİYE RİSK ALTINDA

Uzmanlara göre Türkiye iklim değişikliğini en çok hisseden ülkelerden biri. Ekolojik kıyametin kapıyı çalacağı ilk ülke olarak Türkiye gösteriliyor. Araştırmacılar 1985-2035 yılları arasındaki ilkim ve sıcaklık kıyaslama modellerinde yaz ayları için ortama 2.5 derece sıcaklık artışı öngörüyor.  Bu da kuraklığın artması ve net bir şekilde hissedilmesine neden olacak. Öte yandan çarpık kentleşme ve ormanların azalması gibi sorunlarda Türkiye’yi risk altına sokmakta.

Kiyamet kapimizda Tarih aciklandi 2035

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber