resim yükle

KİT’lere sahip çıkmak hepimizin görevi

KİT’lere sahip çıkmak hepimizin görevi
18.07.2024
A+
A-

KİT’lere sahip çıkmak hepimizin görevi

GMİS, TES-İŞ Sendikası ve Petrol-İş Sendikası yöneticileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, aralarında enerji ve maden kurumlarının da bulunduğu 19 Kamu İktisadi Teşebbüsüne yönelik KİT Reformu adı altında yaptığı çalışmayı ele aldı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, KİT Reformu adı altında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaya karşı olduklarını belirterek sakıncalarını anlattı.

Zonguldak ve bölgesinde bir mücadele başlattıklarını belirten Yeşil, Zonguldak ve bölgesinin; Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) yanısıra tüm kamu kuruluşlarına yönelik hassasiyetini güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalar ve görüşmeler hakkında da bilgi veren Yeşil, Türkiye’nin bel kemiği olan 19 KİT’in piyasa şartlarına ve uluslararası tekellerin kontrolüne bırakılamayacağını vurguladı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, KİT’lerin özelleştirilmelerine veya kapatılmalarına yol açacak girişimlere karşı güçlü bir duruş sergilediklerini belirterek, “KİT’lere sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.