Kepçe kulak ve burunda kemer kabusunuz olmasın!

05.07.2021
A+
A-

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe, özellikle gençlerin oluşturduğu görüntüden ötürü şikayetçi olduğu kepçe kulak ve burundaki kemer görüntüsünden yapılacak olan operasyon ile kurtulabileceğini, kişinin hem psikolojik hem de sağlık açısından önemli faydalar göreceğini söyledi.

Burunda oluşan kemer ya da farklı bir durumdan dolayı oluşan kırıktan ötürü yatarken nefes almakta zorlananlar, bunun yanında kepçe kulak problemi yaşayanlara tavsiyelerde bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe, “Günümüz teknolojisiyle yapılacak olan estetik girişim ile kişi hem sağlığına kavuşur, hem sosyal iletişimi kuvvetlenerek kendine olan güvenini artırır.” dedi.

PSİKOLOJİK ETKİSİ
Kepçe Kulak ve Burun Estetiği olan hastaların tedavi sonrası yaşadığı mutluluğu gördükçe kendisinin de ayrı mutlu olduğunu dile getiren KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe, “Bazı çocuklar kulaklarının boyutlarına veya biçimine takılarak kendini mutsuz hisseder. Kulaklarının gereğinden fazla büyük, asimetrik, öne eğik veya sarkık olmasından şikayetçi olabilirler. Kulaklarındaki bir düzensizliği insanlar uzun saçları ile örtbas edebilirler ancak bu geçici bir çözümdür. Kulağının şekli onun için utanç verici bir duruma dönüşebilir. Bu durumdan ötürü alay konusu olması da psikolojik olarak büyük etkisi bulunmaktadır.

ÖZGÜVENİNİZ YERİNE GELSİN
Burunda kemer dediğimiz durum da ise hem görüntü olarak şekil bozukluğu oluyor hem de sağlık açısından nefes alıp vermede zorlanma yaşanıyor.
Bu durumlar karşısında kepçe kulak ve burun estetiği ameliyatı birçok insan için bir kurtuluş yolu olarak görülebilir. Operasyon bölgesinde neredeyse hiç bir iz kalmaz. Doğal görünümlü sonuçlar elde edilir. Özgüveninizi ve benlik saygınızı artırırsınız.
Alay konusu olmanızı önleyebilirsiniz. Bu anlamda operasyon için uygun olup olmadığınız konusunda doktorunuzdan destek alabilirsiniz” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber