Kenya Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’ye Çağrı

Kenya Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’ye Çağrı
03.06.2016
A+
A-

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katıldığı DEİK tarafından Kempinski Otel’de düzenlenen Türkiye-Kenya İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, forumun iki ülke arasındaki ortak değerler, ilkeler ve çıkarlar doğrultusunda ilerleyen ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına yönelik inancını dile getirdi.

Forumun tüketiciler, üreticiler, yatırımcılar, işçiler ve tüm ortaklar için kazan-kazan durumu oluşturacağını ifade eden Kenyatta, “Günün sonunda girişimciler sadece kazan-kazan durumu olması halinde var olacaktır.” diye konuştu.

‘KENYA STRATEJİK BİR ÜLKE’

Kenya’nın, Afrika’da birçok ülkeyle işbirliği içerisinde olduğunu dile getiren Kenyatta, “Kenya’da, Afrika’yla iş yapmak özetle stratejiktir. Dünyanın yüzde 8’lik nüfusuna sahip olan Afrika, 600 milyon nüfusuyla dünyanın muhtemelen en büyük pazarını oluşturmaktadır.” dedi.

Dünyanın değişik ülkeleriyle yaptıkları anlaşmaların pazarlara erişimi kolaylaştıracağını ifade eden Kenyatta, ülkesinde orta sınıfın yükselmeye başladığını söyledi.

TÜRKİYELİ YATIRIMCILARA DAVET

Kenyatta, konuşmasında şunları ifade etti:

“Ülkelerimiz arasındaki artan ticareti desteklemeye olan bağlılığımızı bir kere daha yinelemek istiyorum. Yıllık 148 milyon dolar olan ticaret hacmimizi, kısa vadede artırmamız için hiçbir neden yok.

Otomotiv, inşaat, çevre, mobilya, enerji ve diğer birçok sektörde önemli rakamları bulan Türk yatırımlarıyla Kenya’nın iç dinamiklerini, buranın neden çekici bir yer olduğunu biliyorsunuz.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber