Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’li tepki çeken başkanların atamaları etik değil

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP’li tepki çeken başkanların atamaları etik değil
02.08.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının tepki çeken atamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Havuz medyasının yaptığı haberlerle olayı gözler önüne sermesinden memnun olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu konu ile ilgili “Etik değil” ifadesini kullandı.

CHP’li belediye başkanlarının yakınları belediyede önemli noktalara yerleştirmesine ilişkin açıklamada bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Örneklerin hiçbiri etik değil, hepsi düzeltilir. Bundan sonra bu tür uygulamalar olmayacak” dedi.

HABERLERDEN MEMNUNUZ
Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek’e konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi: “CHP’li belediyelerden verilen örneklerin hiçbiri etik değil, hepsi düzeltilir. Bundan sonra bu tür uygulamalar olmayacak. Ancak burada iki şey var. İlki bizim gösterdiğimiz duyarlılığı, bağımsız medyanın gösterdiği duyarlılığı havuz medyasının göstermemesi.

Aynı şeyi yapan 50-60 AK Parti’li belediye başkanı var. Cumhurbaşkanı ülkenin hazinesini, hazineyi bilmeyen damadına emanet etmiştir. Onlar sadece CHP’li belediyeleri haber yapıyorlar. Ahlaksa herkes için geçerli bir kavramdır. Kul hakkı yememekse herkes için geçerlidir. Rahatsız olduğumuz şey, bu denetimi tek taraflı yapmalarıdır.”

SİYASİ AHLAK YASASI
Meclise yasa teklifi sunmaya hazırlandıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim de bir siyasi ahlak yasa teklifimiz var. TBMM açıldığında hemen gündeme getirelim. İkisini de koyalım masaya, diğer partiler de tekliflerini sunsun. İlk oturumda Meclis siyasi ahlak yasasını çıkarsın. TBMM siyasetin ahlaki temeller üzerine kurulmasını istiyorsa, başkan bu adımı atsın” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.