Kaymak: Sizlerden tek isteğimiz devletimize ve milletimize dua etmeniz

Kaymak: Sizlerden tek isteğimiz devletimize ve milletimize dua etmeniz
08.10.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Canik ilçesinde bulunan Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ndeki yaşlılarımızı ziyaret etti.

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılarımıza eşi Emine Kaymak Hanımefendi ile birlikte gül dağıtarak sohbet eden Vali Osman Kaymak, ziyaret kapsamında, huzurevindeki yaşlılarımıza gönüllü olarak ayak bakımı hizmeti veren Ayak Bakım Merkezi sahibi iş insanı Evrim Fatoş Aktaş’ın bakım uygulamasını da inceleyeceklerini belirterek, “Kendisi bu işi yaptığını söyledi ve huzurevinde kalan büyüklerimize de bu hizmeti yapmak için bize müracaat etti. Biz de bunu severek kabul ettik. Evrim Hanım gerçekten şehrimizde bu hizmeti verirken, gönüllü olarak bu işi yapması bence örnek bir davranış. Kendisini tebrik ediyorum, Allah işini gücünü rast getirsin. Bu davranışın tüm benzer mesleklerdeki arkadaşlarımıza da örnek teşkil etmesini istiyoruz.” dedi.

Hepimizin bir gün yaşlanacağını dile getiren Vali Osman Kaymak, “Bir toplum yaşlılarına iyi bakmıyorsa, ihmal ediyorsa yarın kendileri için daha kötü şartların geleceğini bilmesi lazım. Sizler bizim için kıymetlisiniz. Devletimiz sizler için her türlü imkanı hazırlıyor. Sizlerden tek isteğimiz devletimize ve milletimize dua etmeniz. Cumhurbaşkanımızın da yaşlılarımıza, engellilerimize, yetimlerimize, garip-gurabaya iyi bakmamız yönünde sürekli talimatlarını veriyor. Bunlar sosyal devletin gerekliliğidir. Biz de Samsun’da 100 milyon TL’nin üzerinde bakım hizmeti ücreti ödüyoruz. Devletimiz ihtiyacı olana kömürünü veriyor, evde bakım ihtiyacı olana eleman gönderiyor. Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda Avrupa devletlerinin üzerinde sosyal yardım yapıyor ve vatandaşına sahip çıkıyor. Bu güçlü devlet olmanın sonucudur.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Suriye’nin kuzeyine yapılması planlanan askeri operasyona dikkat çeken Vali Osman Kaymak, “Türkiye çok zor bir coğrafyada. Onun için sizlerden tek isteğimiz dua etmeniz. Devletimizin birliği, beraberliği ve güçlü olmamız için dua edin. Biz büyüklerimizin duasına inanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından yaşlılarımızla birlikte pasta kesen Vali Osman Kaymak, daha sonra Ayak Bakım Merkezi sahibi iş insanı Evrim Fatoş Aktaş’ın çalışanlarıyla birlikte yaşlılarımıza gönüllü olarak yaptığı bakım uygulamasını inceleyerek, bilgi aldı ve teşekkür etti.

Evrim Fatoş Aktaş, tırnak mantarı, tırnak batması, çatlak topuk, nasır ve diyabetik hastalığı olan yaşlılarımıza hizmet verdiklerini ifade ederek, “Muayenelerimiz tamamen ücretsiz. Amacım; tüm Türkiye’de bu konuda farkındalık oluşturmak. Bunu yaparken çok mutlu oluyorum ve herkesin bu mutluluğu yaşamasını diliyorum. Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi bu projemi gerçekleştirmemde en büyük destekçilerim. Bakım damlalarını da karşıladılar, kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. İki ayda bir gelip düzenli bakımları yapmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 70 hastamız var, geçen hafta geldiğimizde 45 tanesini bitirdik, bugün de geri kalan yaşlılarımızın ve engellilerimizin bakımını yapacağız. Biz de rahat uyuyacağız, onlar da rahat uyuyacak. Ayrıca işyerimizde de kanser hastalarımıza, engeli hastalarımıza ve şehit ailelerimize de ücretsiz hizmet veriyoruz.” dedi.

Ardından Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılarımız Şenel ve Gülbeyaz teyzelerimizi eşi Emine Kaymak Hanımefendi ile birlikte odalarında ziyaret edip, sohbet eden Vali Osman Kaymak, daha sonra yaşlılarımıza öğle yemeği servisi yaptı.

Ziyarete ayrıca Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Canik Kaymakamı Mahmat Halal ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber