Kaymak: Sizin birliğiniz Türkiye’nin birliğine değer katıyor

Kaymak: Sizin birliğiniz Türkiye’nin birliğine değer katıyor
18.07.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, 18.07.2019 Perşembe günü saat 11.30’da Samsun Eczacı Odası’nın İlkadım ilçemize bağlı Derebahçe Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, bu yıl Kurtuluş Meşalesi’nin yakıldığı, bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını kutladığımızı ifade ederek, “Bu anlamlı yılda 41. Dönem Merkez Heyeti 3. Bölgelerarası Toplantısı’na ev sahipliği yapmak ve yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştirmekten mutluluk ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

Samsun Eczacı Odası’nın tarihi hakkında bilgiler de veren Ecz. Onur Ferhat Karacan’ın konuşmasının ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Samsun Eczacı Odası’nın önceki dönem başkanlarına vermiş oldukları emek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.

Törende yaptığı konuşmada, 100 yıl önce bağımsızlık meşalesinin Samsun’da yanmaya başladığını ve tüm ülkelere örnek olduğunu kaydeden Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Biz de sağlık alanının emekçileri olarak bu meşalenin sönmemesi konusunda ve laik, demokratik, çağdaş Türkiye konusunda bugüne kadar sürdürdüğümüz mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Samsun Eczacı Odası yeni hizmet binasının çok güzel bir bina olduğunu söyleyen Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Şimdi önemli olan bunun içini etkinliklerle ve çabalarla daha uygun noktalara taşımak. Buralarda bir araya gelmek, nefes almak ve aynı şeyleri düşünmek çok önemli. Samsun Eczacı Odası Başkanı ve yönetimi başta olmak üzere buraya katkı veren herkesi kutluyorum. Nice güzel çalışmalara örnek olsun.” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak konuşmasının ardından yeni hizmet binasının yapımına katkı veren firmaların temsilcilerine teşekkür ederek, plaket verdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatışının 100. Yılı çerçevesinde Samsun merkezli olmak üzere ülkemiz genelinde birçok program yapıldığını hatırlatan Valimiz Sayın Osman Kaymak ise; “100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında Anadolu çok zor durumdaydı. Bütün umutlar tükenmişken Atatürk ve silah arkadaşları Milli Mücadeleyi başlattı. Allah’a şükür Kurtuluş Savaşı da zaferle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

Türk Eczacıları Birliği’nin 41. Dönem Merkez Heyeti 3. Bölgelerarası Toplantısı’nı Milli Mücadele’nin 100. Yılı’nda Samsun’da yapmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Samsun geçtiğimiz aylarda buna benzer çok sayıda programa ev sahipliği yaptı. Valilik olarak bütün STK’lara ve kurumlara Samsun’un bu sene tekrar Anadolu’daki birlik ve beraberliğin sembolü olması çağrısı yaptık. Kurumlar ve STK’lardan başka illerde yapacakları etkinlikleri burada yapmalarını istedik. O yönüyle Samsun Eczacı Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, bu toplantıyı Samsun’da yaptı ve sizler de buna katıldınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz, şeref verdiniz.” şeklinde konuştu.

Coğrafi konumu nedeniyle dünyanın gözünün tarih boyunca olduğu gibi bugün de ülkemizin üzerinde olduğunu belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Milli Mücadele bitmedi arkadaşlar. 40 yıldır PKK ile ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Uluslararası güçler Anadolu’da bize rahat vermek istemiyorlar ve planları var. 19 Mayıs 2019 günü gerçekleştirdiğimiz programlara Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bütün siyasi parti liderlerini Samsun’a davet ederek, 100 yıl önce olduğu gibi tekrar ‘Aynı gemideyiz’ dedik. Bütün dünyaya bu mesajı verdik. Farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz ama Türkiye’nin bağımsızlığı ve birliği söz konusu olduğunda bir araya gelebilmeliyiz. O anlamda ayrılıktan ziyade ortak noktaları bulup güzel Türkiyemizin daha ileri gitmesi için, güçlenmesi için çalışmak durumundayız. Türk Eczacıları Birliği ve diğer STK’lar olarak bu birliği dillendirmeliyiz. Bizler ortak değerleri ortaya koyarak birliğe katkı sağlamalıyız.” diye konuştu.

Törene 81 il ve 41 Eczacı Odası’ndan katılım olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Sizin birliğiniz Türkiye’nin birliğine değer katıyor. Biz sizleri seviyoruz. Samsun Anadolu’da birliğin sembolü ve çimentosu diyorum. Bu birlik şuuru ve duygusuyla memleketlerimize dönelim ve bunu anlatalım. Farklılıklarımız birbirimizi sevmemize engel olmamalı.” dedi.

Eczacılığın insan sağlığıyla doğrudan ilgili bir meslek olduğunu söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Hizmetlerinizden dolayı bütün insanlık adına sizlere teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ilimizde bir Eczacılık Fakültesi kurulacak. Türkiye’de çok sayıda Eczacılık Fakültesi olduğu gerekçesiyle bu fakültenin açılmasına itirazlar oldu. Ama Samsun tarım, ticaret, turizm ve sanayi kenti olmasının yanında bir de sağlık kenti olma özelliğine sahip. Tıp Fakültemiz ve özel hastanelerimiz bölgeye hizmet veriyor. Çok güçlü bir sağlık alt yapısına sahibiz. O nedenle bir Eczacılık Fakültesi’nin de Samsun’da olması gerekliydi. Fakültelerin sayısı fazlaysa, diğer fakültelerin kontenjanları azaltılarak bize verilebilir, böylece hem Samsun’un, hem de sizin gönlünüz olur diye düşünüyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Canik Kaymakamı ve İlkadım Kaymakam V. Mahmut Halal, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Türk Eczacıları Birliği üyeleri ve 41 Eczacı Odası’nın temsilcileriyle birlikte açılış kurdelesini kesti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.