Kaymak: Önemli olan öncelikle kişinin kendini takdir etmesidir

Kaymak: Önemli olan öncelikle kişinin kendini takdir etmesidir
19.07.2018
A+
A-

Vali Osman Kaymak, 12-19 Temmuz 2018 tarihleri arasında ilimizde devam etmekte olan Yaz Kondisyon Kampı’na katılan Curling A Milli Takımı ve Genç Milli Takımı sporcuları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ve Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kafile Başkanı Erdal Karahan’dan oluşan heyeti kabul etti.

Karadeniz’de ilk kez Samsun’un ev sahipliği yaptığı curling kampında milli sporcularımızla tek tek ilgilenerek, başarılar dileyen Vali Osman Kaymak, curling sporu hakkında hocalarından bilgi aldı.

Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Milli sporcularımızın Türk Bayrağımızı gururla taşımaları ve göndere çektirmeleri çok önemli bir başarıdır. İnşallah sizlere nasip olur. Bizler sizleri gururla izleriz. Bizi uluslararası arenalarda temsil edip İstiklal Marşı’mızı okutacaksınız. Bunun gururu çok başka bir duygu. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Arkadaşlar, hayatta her zaman sınav devam ediyor. Biz insanlar hep şunu deriz maç bitsin, şu sınav ve kamp bitsin rahatlarız. Arkadaşlar hiçbir şey bitmiyor. Mücadele hep devam ediyor. Hayatta sürekli başarıya odaklanmak durumundasınız. Rahatlayacağım diye beklemeyin. Rahatlayacağım dediğiniz an mücadeleden kopmuş olursunuz. Her alanda böyledir. İşinizde başarılı olmak zorundasınız. Bunun için sürekli çalışacaksınız.
Arkadaşlar maç bittiği zaman kendinize özeleştiri yaptığınızda şu soruyu sorun. Ben gerçekten elimden geleni yaptım mı? Eğer hakkıyla yaptığına inanıyorsan ister hoca seni azarlasın, ister taraftar seni tenkit etsin hiç önemli değil. O zaman vicdanın rahat olur. Ama hoca sana diyor ki evladım; sen bunu da yapabilirdin ama yapman gerekeni yapabileceğin işi yapmadın. İşte orada suçlusun. O anlamda kendi yapabileceklerinizi sonuna kadar yaptığınız taktirde göreceksiniz ki herkes sizi takdir edecek. Sizin de vicdanınız rahat olacak, sizde kendinizi takdir edeceksiniz. Zaten önemli olan kişinin kendini taktir etmesidir. Her ne iş yaparsak yapalım öncelikle kendi yaptığımız işi takdir edebilmeliyiz. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından, Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kafile Başkanı Erdal Karahan, Vali Osman Kaymak’a Curling Milli Takım forması takdim etti.

Vali Osman Kaymak, ziyaretin sonunda milli sporcularımızı salon çıkışında tek tek tokalaşarak uğurladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber