Kaymak: Kültür ve Sanat faaliyetlerinde de çevre illere örnek olmak durumundayız

Kaymak: Kültür ve Sanat faaliyetlerinde de çevre illere örnek olmak durumundayız
21.10.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın kuruluşunun 40. yılı münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde hazırlanan ‘Geçmişten Günümüze Konservatuvar’ temalı fotoğraf sergisi ve açılış konserine katıldı.

İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda ‘Geçmişten Günümüze Konservatuvar’ temalı fotoğraf sergisinin açılışının gerçekleştirildiği etkinlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nı yeni dönemde çok farklı bir konsepte taşıyacaklarını ifade ederek, “Geçmişte konservatuvarımıza emek veren herkesin de gönlünü bir kere daha zenginleştirecek ve verdiği emeğe değer katacak nitelikte çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Az önce Samsunlu hemşehrimiz Orhan Gencebay ile de bu konular üzerine bir görüşme yaptım. Bu projeler üzerine kendisinin de katkılarını alacağız. Bu konuya katkı verebilecek herkesin katkısını alacağız. Özellikle eğitim çağındaki çocuklarımızdan, gençlerimizden başlayarak tüm halkımızı sanat, kültür ve musikiyle buluşturacağız inşallah. Gönlümüz arzu ediyor ki her bir ferdimiz bir enstrüman çalabilsin, yapabiliyor ise bir icra da bulunabilsin.” dedi.

Etkinlikte yaptığı konuşmasına Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nın 40. yılını kutlayarak başlayan Valimiz Sayın Osman Kaymak, “40 yıldır bu emeği ve uğraşı sürdüren arkadaşları tebrik ediyorum. Biraz önce okunan şiir konservatuvarın tarihini anlatıyordu ve dinlerken 40 yıl öncesine gittik. Şehirlerde kültür ve sanat faaliyetleri çok önemlidir. Kültür ve sanat faaliyetleri özellikle günlük hayat meşgalesi içerisindeki insanları hayatın stresinden kurtarıyor. Onun için bunların desteklenmesi lazım. Hemen hemen her bireyin buna ihtiyacı var. Büyük Atatürk ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. O yönüyle mutlaka çocuklarımız başta olmak üzere evdeki herkesin bir sanatla uğraşması lazım. Sosyal sorunların yaşandığı çağımızda bireyler bu tür faaliyetlere ihtiyaç duyuyor.” dedi.

Kültür ve sanat faaliyetlerinin bizleri geçmişten geleceğe taşıdığını dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu faaliyetlerle kültürümüzün, müziğimizin güzelliklerini gençlere aktarıyoruz. Bugüne kadar bu faaliyetlerde bulunanlara teşekkür ediyoruz, rahmetli olanlar varsa Allah’tan rahmet diliyoruz. İlk adım kentiyiz, bölge kentiyiz yeni dönemde kültür ve sanat faaliyetlerinde de çevre illere örnek olmak durumundayız. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı kültür programları diğer illerden farklı ve iddialı olması lazım. Ben daha önce birkaç defa burada programları izledim ve bana çok profesyonel geldi, takdir ettim. İnşallah bugün de resim sergisi ve müzik programıyla aynı şeyi göreceğimi tahmin ediyorum. Tekrar 40. yılınızı kutluyorum ve yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte kesen Valimiz Sayın Osman Kaymak, daha sonra sergiyi gezerek, fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Fotoğraf sergisi açılışının ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer katılımcılar, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Tiyatro, Türk Sanat Müziği ve Halk Oyunları Bölümlerinin sunduğu gösterileri izledi.

Etkinliğin sonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak, Türk Sanat Müziği sanatçılarına teşekkür ederek, çiçek verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber