Kavak eski Belediye Başkanı Bahri Kesici neden gözaltına alındı!

Kavak eski Belediye Başkanı Bahri Kesici neden gözaltına alındı!
16.12.2022
A+
A-

KavakSivil Havacılık eski Genel Müdürü ve Kavak eski Belediye Başkanı Bahri Kesici tutuklandı.

Bahri Kesici’nin tutuklanmasının ardından 4 kişinin yakalanması için sabah saatlerinde 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

airporthaber.com’un iddialarına göre, Bahri Kesici, Onur Air’in satışına aracılık etmek ve komisyon almak, yüksek kâr vaadiyle mezarlık yeri satın almak için para toplamak ve kamu ihalelerinden pay vermek suçlarından yargılanacak.

BALON MU TAKSİ Mİ?

Bahri Kesici, 5 Ocak 2021’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yaş haddinden emekli olarak bir takım ticari faaliyetler yürütmeye başlamıştı.

Bahri Kesici’nin tutuklanma gerekçesine yönelik iddia emekli olduktan sonra Antalya’da bazı eski siyasi ve bir bakan yardımcısı ile ortak balon şirkerleri kurduğu, emekli olmadan önce bu firmaların lehine slotlar verildiği, yıllık 150 milyon Euro dan büyük bir pazara yönelik bu çalışmaların sektörde ciddi rahatsızlıklar oluşturduğu yönünde.

Bahri Kesici’nin tutuklanma gerekçesine yönelik bir başka iddia ise, Antalya’da bir taksi şirketi kurmak için ortak oldu, ortaklık için vermiş olduğu emeklilik parasını dolandırıcılara kaptırdı. Komiser olan kızının yardım ve destekleriyle parasının bir kısmını kurtardığı.

Ancak kurtardığı paraların, aynı gün birden fazla kere hesabına yatırılmasından şüphelenen mali polis, takip edilen dolandırıcılık çetesinin gönderdiğinin paranın takibi ile Bahri Kesici’nin tutuklandığı yönünde.

Bahri Kesici’nin genel müdür olmasında şimdiki THY genel müdürü Bilal Ekşi’nin en önemli referans olduğunu biliniyor.

Antalya’da cezaevine konulan Bahri Kesici ve diğer üç kişinin duruşması 6 Şubat’ta gerçekleşecek.

ASİYAD’DA BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVİNİ YÜRÜTÜYORDU

Bahri Kesici, Ankara Samsun Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) Sosyal İşler, Proje, Organizasyon ve Ar-Ge’de Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yapıyordu.

ASİYAD BAŞKANI OSMAN YILMAZ DA İFADEYE ÇAĞRILDI İDDİASI 

Söz konusu soruşturma kapsamında Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) Genel Başkanı Osman Yılmaz’ın da ifadesi alındığı iddia edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.