Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Fedarasyonu Bafra’da yaşanan katliama sessiz kalmadı

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Fedarasyonu Bafra’da yaşanan katliama sessiz kalmadı

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu 19 Mayıs ilçesi Kuş Cenneti’nde Yaban Hayatı Geliştirme sahası içerisinde gerçekleşen ördek katliamına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklama şöyle, “Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu olarak; ülke genelinde 43 avcı derneği ile bu ülkenin ilgili kurumlarının avcılık eğitimi vererek lisans sahibi yaptığı, devletine tek kuruş vergi borcu olmayan, akli sağlık raporlarını heyetlerin onayladığı, gerekli eğitim süreçlerini başarı ile tamamlayan, reşit insanlardan oluşan 15 bin kişilik güçlü ve eğitimli bir sivil toplum kuruluşuyuz.  Ülkemizin yanında yer almak, sürdürülebilir yaban hayatı, sürdürülebilir avcılık için devletine her yıl düzenli vergisini ödeyen, avlanma pulunu alan,4915 sayılı kara avcılığı kanunu ve merkez av komisyonu kararlarına harfiyen uyan şerefli bir camiayız.

Son günlerde Samsun ili 19 Mayıs ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme sahası içerisinde;  Doğa Koruma Milli Parklar ekiplerince bohçacılara yapılan operasyonun, paylaşılan video görüntüsü kamuoyunu ve kamu vicdanını rahatsız edecek boyuttadır. Yasal avcı ile hiçbir ilintisi olmayan ve tüm ülke genelinde paylaşılan bu video ile tüm resmi belgeli avcılar katil ilan edilmişlerdir. Basın önünde tüm avcılarımız, üç beş çapulcu yüzünden, haksız ve mesnetsiz bir saldırıya hedef gösterilmiştir.

Samkuş tarafından el konulan deltada bulunan 1. Kuş gözlem kulesi ve Ziyaretçi Merkezinin önünde vuku bulan hadisenin

1. Gözlem kulesi güvenlik kamerası görüntüleri nerededir.

2.Ziyaretçi Merkezi güvenlik kamera görüntüleri nerededir

3.Olayın gerçekleştiği gün, bu kameralar aktif midir. Aktif ise binlerce lira ödenerek koruma ve kontrole katkısı bulunacak bu kameralar kimler tarafından izlenmektedir.

4.bölgede görev yapan  Bafra DKMP şefi bu güne değin avcılık adına başarılı çalışmalara imza atmış, Avcı sivil toplum kuruluşları ile bilgi ve birikimleri ile avcı camiasının yanında yer almış bir kamu personelidir. 20 gün önce kaydı yapılmış ancak yayınlanmamış video nasıl bir anda kim tarafından paylaşılmıştır?  Kaçak avcıya karşı yaptığı söylem çarpıtılmamalıdır. Biz avcı camiası olarak görevini adam gibi yapan ve avcının yanında olan Şefin, bu videonun kamuoyuna sızdıran ve sızdırtanlarca görevini yapması engellenmek mi istenmektedir?

5.Samkuşun yapamadığı korumayı yapan DKMP şefini hedef göstermek etik midir?

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu olarak bu soruların cevabını detaylı olarak Sayın Büyükşehir belediye başkanı Zihni Şahin den bekliyoruz.

Aksi taktirde düşüncemiz şudur; Samsun Büyükşehir Belediyesi Samkuş organizasyonu 100 günlük eylem planında yer alan projelerini hayata geçirmek adına tüm avcı camiasını zan altına sokarak, görevini adam gibi yapanları engellemesinin amacı  projelerinin hayata geçirme operasyonu olarak tarihe geçecektir. Bölgede yapılan beton çalışmaları örtbas etmek, bölgede Unesco adı altında girişimlerle herkesi bölgeden tecrit etme çalışmaları artık gün gibi ortaya çıkmaya başlamıştır. Gerekli açıklamalar yapılmadığı taktirdeSamkuş adı altında yapılan çalışmaların hiçbir işe yere yaramadığını örtbas etme çalışması, DKMP şefi ve tüm avcı camiasına kurulmuş bir kumpas olarak tarihe geçecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz.

Bu yanlış ve yanlı haberlerin gerçek avcı ile hiçbir ilintisi yoktur.Bu minvalde,  öncelikle Tarım Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünün bir basın bildirisi yayınlayarak;  Zan altına sokulan  avcı camiasıhakkında yayın yapan basın kuruluşları, kamu görevlileri, ilin yönetiminde yer alan mülki amirlere doğru bilgi aktarımı yapması, ulusal ve yerel basında haberin tekzip edilerek yeniden hukuk ve kişilik haklarını göz önüne alınarak yayınlanması ivedilik arz etmektedir. Bu ülkenin topraklarında yaşayan herkes anayasal haklarını, ilgili kanunlara uygun şekilde yaşar. Bu kanunları uygulayan ya da uygulamada kontrolü olan kamu kuruluşları kamuoyuna doğru bilgi aktarımı yapmak zorundadır. Bu kadar hassasiyet gösterilen bir konuda Tarım Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünün sesiz kalınması ilginçtir. Sessizlik bir an önce bozulmalı gerçek bilgi 1. Ağızdan paylaşılmalıdır.

Yine konu ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi alakası olmayan bazı kamu yöneticilerinin bilinçsizce, basına verdiği beyanatları kabullenmemiz mümkün değildir. Konunun gerçek muhatabı olan Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli parklar İl şube ve İlçe Şeflikleri gündemin gerçek muhatapları olarak basını doğru bilgilendirmekle mükelleftir. Aksi takdirde Avcı kamuoyu rahatlamayacak, il şube müdürlükleri ve ilçe şeflikleri zan altında kalacaktır

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu olarak 08/ Haziran 2018 tarihinde Samsun Valimiz sayın Osman Kaymak’ı makamında ziyaret ederek, avcılarımızın sorunlarını, deltadan avcıların tecrit edilmek istendiğini, avcıların konu hakkındaki hassasiyetlerini kendisine aktardık. Sayın Valimiz heyete yaptığı konuşmada böyle bir tecrit uygulamasını kendisi de doğru bulmadığını, avcının deltanın ortak paydaşı olduğunu ifade etmişti. Sayın valimiz konuyahakim olduğu kadar, bilinçli ve eğitimli avcıların bu tarz girişimlerde bulunmayacağını çok iyi analiz edecektir. Sayın valimiz, ilin en büyük mülki amiri olarak; Samsun basınında yer alan bu çirkin paylaşımın amacını araştırması, kasti olarak avcıyı zan altında bırakacak bu tür açıklama ve basın bültenlerinin,  tüm Samsun’a zarar veren paylaşımlar olarak değerlendirilerek kamu yöneticilerinin konuya objektif bakmaları gerekliliğini hatırlatarak, basına bu videoyu sızdıran sorumlular hakkında gerekli soruşturmayı yapacağından eminiz.

Ayrıca, sayın valimizin başkanlığında, Tarım Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürü, DKMP, Belediye, Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu ve Basın Kuruluşlarının da yer alacağı bir toplantı düzenlemesi ön yargıları kırmak adına önemli bir adım olacaktır.

Aksi taktirde kaybeden Samsun ilimiz olacaktır. Bu çirkin ve üç beş çapulcunun işlediği suçun vebali koskoca bir camiaya mal ediliyor ise bölge de ve ülke de söz sahibi olan Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu olarak kimse bizden bu konuda sesiz kalmamızı bekleyemez. Kamuoyu ve kıymetli Samsun halkına saygı ile duyurulur. KARADENİZ AV YABAN HAYATI  AVCILIK FEDERASYONU..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber