Karaaslan Samsun Roket Takımı’nı tebrik etti

Karaaslan Samsun Roket Takımı’nı tebrik etti
23.06.2019
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ABD’de düzenlenen IREC Roket Yarışması’nda “En İyi Takım Ruhu Ödülü”ne layık görülen Samsun Roket Takımı’nı tebrik etti.

“Teknoloji tasarlayan ve üreten Türkiye” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleriyle bugüne kadar Türkiye’de teknoloji üretiminde yetişmiş insan kapasitesinin artırılmasına yönelik değerli çalışmaların hayata geçirildiğini ifade eden Karaaslan, “İçinde bulunduğumuz teknoloji ve uzay çağında gelişmenin ve Dünya ile rekabet edebilmenin ön koşulunun teknolojide yeni atılımlar gerçekleştirmek, teknoloji tasarlamak ve üretmek olduğu aşikârdır. Teknoloji tasarlayan ve üreten ülke olma hedefiyle Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’nin başarıya ulaştığını, gençlerimizin ulusal ve uluslararası başarılarında görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bir ülkenin, teknolojik açıdan kendine yeterliliğinin en temel unsurunun yetişmiş insan kapasitesi olduğunu biliyoruz. Bu amaçla yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı gençlerimize öncülük etmekte ve hepimizin gurur duyduğu başarılara ön ayak olmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Üniversitelerarası Roket Yarışması IREC’te uluslararası ödüle layık görülen Samsun Roket Takımı’nın başarısının kendilerini ve tüm Türkiye’yi gururlandıran ve umutlandıran bir gelişme olduğunu aktaran Karaaslan, “ABD’de düzenlenen ve 122 takımın katıldığı IREC Roket Yarışması’nda “En İyi Takım Ruhu” Ödülü’nü alan Samsun Roket Takımı’mızı tebrik ediyorum. Samsun Roket Takımı’mız bu büyük başarısıyla ülkemize gurur yaşatmıştır. Gençlerimizde bu yürek ve yüksek ruh oldukça ay yıldızlı şanlı bayrağımız daima semalarda olacaktır.” görüşünü paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber