Karaaslan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM İklim Eylemi Zirvesi’ne katıldı

Karaaslan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM İklim Eylemi Zirvesi’ne katıldı
24.09.2019
A+
A-

BM 74. Genel Kurulu görüşmeleri için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İklim Eylemi Zirvesi’ne katılarak Türkiye’nin çevre konusunda bakış açısını, son 17 yıllık çalışmalarını ve hedeflerini anlatan bir konuşma yaptı.

Dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleşen BM 74. Genel Kurulu görüşmeleri için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyetinde, BM İklim Eylemi Zirvesi ile bir dizi programlara katılmak, uluslarası katılımcılarla görüşmeler gerçekleştirmek üzere AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da yer aldı.

21-25 Eylül tarihlerinde BM Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında New York’ta temaslarda bulunduklarını ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin güçlü bir temsille BM Genel Kurulu’nda yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM İklim Eylemi Zirvesi’ndeki hitabının Türkiye’nin çevre ve iklim dostu çalışmalarının bir özeti olduğunu vurgulayan Karaaslan, “Ortak evimiz Dünya’yı tehdit eden her türlü sorun küresel platformların bir numaralı gündemi olmaya devam ederken biz de Türkiye olarak bu sorunların çözümü noktasında inisiyatif alıyor, irademizi ortaya koyuyoruz. Çatışmalar, savaşlar, insan hakları ihlallerinde olduğu kadar kuraklık, iklim değişikliği ve çevre kirliliği sorunlarında da Dünya’ya örnek olacak bir tavır sergilemeye devam ediyoruz. Sonuçları açısından küresel bir yönü bulunan iklim değişikliğine sebep olan faktörler de insan eylemlerinden kaynaklanmaktadır. Üzerinde yaşayan tüm varlığıyla bir bütün olan çevrenin insana emanet olduğu bilinciyle üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız, sürdürülebilir kalkınma modelini benimsiyor, iklime duyarlı politikalar geliştiriyoruz. Yerel ve ulusal stratejilerimiz ve eylem planlarımız kadar bölgesel ve küresel işbirliklerine de Türkiye olarak değer veriyoruz. Bu vesileyle BM İklim Eylemi Zirvesi hem ülkemizin çevre konusunda bugüne kadar yaptıklarını ve hedeflerini paylaşmak hem de çevresel sorunların çözümünde ortaklıkları güçlendirmek için önemli bir platformdur.” açıklamasında bulundu.

Karaaslan, Türkiye’nin son 17 yılda ekonomiden sosyal politikalara, adalet hizmetinden kamu yönetimine her alanda olduğu gibi çevre ve iklim dostu uygulamalar konusunda da çok önemli mesafeler kat ettiğini anımsattı.

“Ülkemizin tamamında atık yönetimi, iklim dostu teknolojilerin ve çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımı ve yaygınlaştırılması yönünde önemli gelişmeler kaydettik.” diyen Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesi’nin Türkiye’de çevre alanında bir milat olduğu ve hızla yayıldığı görüşünü paylaştı.

Karaaslan, BM İklim Eylemi Zirvesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın BM Çevre Programı (UNEP) İcra Direktörü Inger Andersen ile görüşmesine katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber