Karaaslan: %100 engelsiz şehirler hedefliyoruz

Karaaslan: %100 engelsiz şehirler hedefliyoruz
09.05.2019
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Engelliler Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Engelli vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak gören, onların sosyal, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını destekleyen, teşvik eden bir anlayışa sahibiz. Engeliyle barışık, sınır tanımayan, özgüven sahibi, becerilerini geliştiren engellilerimiz sporda, sanatta, edebiyatta milletçe gurur duyduğumuz büyük başarılara imza atmaktadır.

Engellilerimizin toplum içinde üstlendiği rollerle hayatın her alanında değer üretmelerini, ülkemizin gelişmesi noktasındaki çaba ve katkılarını çok kıymetli buluyoruz.

Engellilerimizin kimseye ihtiyaç duymadan, hiçbir ayrımcılığa uğramadan, kendi kendilerine yetecek donanıma kavuşturulmasının ve toplumla bütünleşmesinin sağlanması sosyal devlet ilkesinin bir gereği ve toplumsal bir ödevdir.

AK Parti olarak sosyal politikalarımızı, lütuf değil hak temelinde ele alıyor, uygulamalarımızı bu anlayışla şekillendiriyoruz. Son 17 yıllık dönemi sosyal devlet perspektifinden değerlendirdiğimizde, engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm özel grupların yaşamlarını kolaylaştıracak adımların atılması yoluyla bir zihniyet değişikliğinin hayata geçirildiğini söyleyebiliriz. Engellilere yönelik çalışmalara 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile başlayıp sonraki süreçte engellilere yönelik pozitif ayrımcılığın anayasal güvenceye alınması engellilerimiz ve aileleri açısından bir milat olmuştur.

AK Parti olarak 2002’den bugüne kamuda çalışan engelli sayısını 10 kat artırarak çok önemli bir başarı hikâyesi yazdık. Gururla ifade etmeliyiz ki ülkemiz bugün, engellilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda Dünya’da örnek gösterilen ülkelerden biri haline gelmiştir.

Hayatın her alanında kazandıkları başarılarla aileleri ve toplumumuz için kıvanç kaynağı olan engellilerimize verdiğimiz destekler onların yaşam kalitesini artırmakla birlikte, daha büyük başarılar kazanmalarına vesile olmaktadır.

Erişilebilir ve engelsiz şehirler hedefimiz doğrultusunda engellilerimizin de şehirlerimizdeki tüm fırsatlardan yararlanmasını, engellilerimize yönelik farkındalığın şehirlerimizde artmasını önceliklerimiz arasında görüyoruz. Şehirleri tüm yönleriyle bir bütün olarak değerlendiren AK Parti hükumetleri ve yerel yönetimleri olarak; engellilerimizin toplu taşıma araçlarından yaya yollarına, yeşil alanlardan tüm açık ve kapalı mekânlara erişiminin sağlanmasını, şehirlerimizin, engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde planlanmasını böylece % 100 engelsiz şehirleri hedefliyoruz.

Engelliler Haftası vesilesiyle, engelleri el ele birlikte aştığımız, hayatta engel tanımayan tüm vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.