Kalp hastalarına oruç uyarısı

Kalp hastalarına oruç uyarısı
05.06.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, oruç tutan kalp hastalarının mutlaka doktorunu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayında kalp krizini tetikleyen nedenler en çok iftardan sonraki saatlerde görülmektedir diyen Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, “Ciddi kalp hastalığı olanlar oruç tutacaksa mutlaka doktor kontrolünde olmalıdırlar.
Çünkü kişi bütün gün aç kalmasının ardından iftarda ciddi şekilde yemek yiyip ardından sigara kullanıyorsa bunun sonucunda kalp ile ilgili şikayetler ortaya çıkmaktadır.
Oruç tutabilen hastalar iftar saatinde dengeli beslenmeli, çok hızlı bir şekilde çok yağlı ve tuzlu besinler bir anda tüketmemelidir. Oruç tutan hastalar oruçlarını bir çorbayla açabilir, sonra sebze ve ızgara yemeklerini yiyebilirler.
Daha sağlıklı, doymuş yağların olmadığı, pişirme tekniği olarak ızgaranın kullanıldığı daha hafif beslenmeyi ve yavaş yavaş yemeyi tavsiye ediyoruz.
Bununla birlikte iftar sahur arasında hafif eğzersizler yapabilir, İlaçlarını da dengeli bir şekilde alabilirler.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.