Kadrolu taşeronlara yeni görev!

Kadrolu taşeronlara yeni görev!

Milli Eğitim Bakanlığı, kadro alan taşeron çalışanların mağduriyet yaşamaması adına döner sermayeden iş verilmesi kararına ilişkin yazı yayımladı. İşte kadrolu taşeron yeni görev ve ek ödeme ile ilgili detaylar netleşti.

Kanun Hükmünde Kararname ile kadro alan binlerce taşeron işçi maaş ve özlük haklarında büyük sorunlar yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu taşeronları sevindirecek bir yazı yayımladı.

Yayımlanan yazıda 4/D statüsüne kavuşan taşeron işçilere döner sermayeden iş verilebileceğini taşeron şirketlerde çalışan kadrolu çalışanlarında bu düzenlemeden faydalanabileceği belirtildi. Söz konusu yazıda, direksiyon dersi uygulama sınavında görev yapacak işçiler için şu ifadelere yer verildi: “Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre 4-B’li ve 4-D’li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir.” MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından Mart ayında yayımlanan ve il müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda , sürücü belgesi alan vatandaşların katılmak zorunda olduğu direksiyon uygulama sınavında sözleşmeli personel ve taşerondan kadroya geçen personellere ilişkin karara yer verildi.

Yazıya göre direksiyon dersi sonrası uygulama sınavında görev alacak işçiler için şu ifadelere yer verildi: “Sözleşmelerinde aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre 4-B’li ve 4-D’li personele döner sermayeden görev verilebileceği ve bu görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceği belirtilmektedir. Diğer taraftan söz konusu personel 5510 sayılı İş Kanunu’na tabi olup aldıkları ücretlerin tamamı SGK primine tabidir. Bu nedenle de verilen bu tür görevlerde görev yapacakları günden bir gün önce SGK girişi yapılması mecburiyeti vardır.

Bu kapsamda, il milli eğitim müdürlüklerinin cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları ve sıkıntılar yaşanmaması için il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından son gün (Cuma günü) resen görev verilirken, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bulunan 4-B’li ve 4-D’li personel kapsamı dışındaki personele öncelik verilerek görevlendirmelerin yapılması hususunda,” ifadelerine yer verilmiştir. Ancak bazı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgi yazıyı gerekçe göstererek yukarıda belirtilen personele görev vermedikleri Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır. Yukarıda da açıklandığı üzere, 4-B’li ve 4-D’li personelin sistem üzerinden müracaatta bulunarak direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev almasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

” MÜDÜRLÜKLER UYARILDI

Söz konusu yazı ile , işçilere görev vermeyen il milli eğitim müdürlükleri uyarıldı ve görev verilmesi gerektiği bildirildi. MEB’den yayınlanan yazının ilgili kısmı şu şekilde:

taYeron2 8

taYeron3 4

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.