Kaçak yapıya kayıt belgesi almaya çalıştılar

Kaçak yapıya kayıt belgesi almaya çalıştılar
29.12.2018
A+
A-

Samsun’un Havza ilçesinde imar barışını fırsat bilen uyanıklar yeni inşa edilen kaçak yapıyı 31 Aralık 2017’den önce yapılmış gibi gösterdiği ve ‘yapı kayıt belgesi’ almaya kalktılar.

Türkiye genelinde başlatılan ‘İmar Barışı’ ile 31 Aralık 2017’den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenlemeyi fırsat bilen kişilerce tarla, yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlarda inşa edilen kaçak yapılar, tespit edilerek, ortaya çıkarılıyor.

İmar barışını fırsat Arif Acar isimli vatandaş tarlasına yeni yaptığı depoyu Aralık 2017’den önce yapılmış gibi göstererek ‘yapı kayıt belgesi’ almaya kalktı.

Mısmılağaç mahallesi halkının tarla olan ve imara kapalı bu yer ile ilgili CİMER’e şikayette bulundular. Yapılan şikayetler sonrası Havza Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile tutanak tutuldu.

‘İmar Barışı’ düzenlemesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı belirtildi. Bu tarihten sonra imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen yapılar için sahiplerine 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasal işlem başlatılacağı duyurulmasına rağmen Samsun’un Havza ilçesine bağlı Mısmılağaç mahallesinde Arif Acar’a ait tarlaya yapılan depoda yıkım yapılmazken, Acar’ın belediye meclis üyeliğine aday adayı olma gerekçesinin, arazisini imara açabilmek için olduğu mahalle halkı tarafından iddia edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.