İzmir’den Teknofest Geçti

İzmir’den Teknofest Geçti
03.10.2023
A+
A-

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100. yılında, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ve son durağı İzmir’de teknoloji ve bilim meraklılarını ağırladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar dereceye giren isimlere ödüllerini verdi.

teknofestizmir33

Bakan Kacır, “Tarih önünde, Türk milletinin huzurunda söz veriyoruz ki Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda Türk gençliğiyle birlikte yürümekten asla vazgeçmeyecek, bu yoldan asla dönmeyeceğiz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde İzmir Çiğli Havalimanı’nda düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in kapanış töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi. Buradaki konuşmasında, heyecan ve coşkunun festivali TEKNOFEST’i hep birlikte tamamladıklarını belirten Bakan Kacır, şunları söyledi:

5 GÜN SÜRDÜ: 5 gün boyunca, Çiğli Hava Üssünde yer gök kırmızı beyaz, İzmir’de her yer TEKNOFEST idi. Tam bağımsızlık meydanında, yüzbinlerce misafirimizi ağırladık. Gururu iliklerimize kadar hissettik. Belki TEKNOFEST İzmir, bugün burada son bulacak…Ama artık bu meydanla tanışan herkes için, bu iklimi yaşayan her birimiz için inanıyorum ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

teknofestiamie2

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ NEFERLEYİZ: Evladını yetiştiren bir ebeveyn, ya da bir öğretmen, fabrikada ter döken bir usta ya da bir mühendis, genç- yaşlı, kadın- erkek… Bundan böyle her birimiz Milli Teknoloji Hamlesi neferleriyiz. Türk gençliği, TEKNOFEST kuşağı hayallerini gerçeğe dönüştürünceye, Türkiye’miz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükselinceye, medeniyetimiz bilimde, teknolojide yüzyıllar önce olduğu gibi yeniden lider olana dek, geleceğe bizle yürüyen mahzunların, mazlumların, masumların umutları yeşerinceye, yüzleri tebessümle buluşuncaya kadar, kuvvetin hakka üstün olduğu düzen son buluncaya, daha adil bir dünya kuruluncaya dek… Bu yolculukta artık bir ve beraber olacağız.

teknofestizmir322

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI: Cumhuriyeti en çok seven, onun için en çok çalışandır. Kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 4.5 milyon misafirimizle birlikte dünyanın en büyük festivallerini Türkiye’mizin en büyük şehirlerinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı adına gerçekleştirdik.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE: Türkiye Yüzyılına Tam Bağımsız Türkiye şarkılarıyla adım attık. Bu gurur Türk Milletinindir. Bu gurur TEKNOFEST Kuşağınındır. Sanmayın ki, sadece İzmir’de duyuldu şarkılarımız. Zannetmeyin ki, sadece Türkiye’de yankılandı marşlarımız. Bakü’de, Karabağ’da da söylendi Türk’ün marşı. Astana’da, Taşkent’te de esti Türk’ün rüzgarı. Bize muhabbet besleyenler, daha mutlu, daha kuvvetli şimdi.

teknofestizmir3

TÜRK GENÇLİĞİ: Yer yüzünde bize husumetle bakanlarsa, daha ürkek, daha telaşlı… Tarih önünde, Türk milletinin huzurunda söz veriyoruz ki, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda Türk gençliğiyle birlikte yürümekten asla vazgeçmeyecek, bu yoldan asla dönmeyeceğiz.

TEBRİK ETTİ: TEKNOFEST yarışmalarına katılan, Milli Teknoloji Hamlesi kahramanı 1 milyon gencimizi yürekten kutluyorum. Finallere kalan, dereceye giren, ödül alan, anne babalarının, öğretmenlerinin göğüslerini kabartan yarışmacılarımızı tebrik ediyorum.

BAYRAKTAR: “İZMİR’DE MUHTEŞEM BİR TEKNOFEST DÜZENLEDİK”

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhuriyet’in 100. yılında, İzmir’de muhteşem bir TEKNOFEST düzenlediklerini belirtti. Festivalde bir kez daha gençlerin azim ve kabiliyetlerine tanık olduğunu ifade eden Bayraktar, “2018’de çıktığımız bu yolda her geçtiğimiz yıl daha fazla gencimiz bizlere eşlik ediyor.” dedi.

“TEKNOFEST kuşağının” her yıl daha da büyüdüğünü kaydeden Bayraktar, “Bugüne kadar düzenlediğimiz 9 TEKNOFEST’te yaklaşık 2 milyon genç kardeşimiz projeleriyle yarıştı, 9 milyondan fazla ziyaretçi TEKNOFEST’e gelerek geleceğin Türkiye’sinin havasını soludu. Bahsettiğim 2 milyon gencimizin başvurusuna sıradan bir rakam gibi bakmayın. Bu başvurular, milletimizin geleceği, bizim yarınlarımızın, Türkiye’nin bilim ve teknolojideki liderliğinin teminatı.” diye konuştu.

Törende, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Selçuk Bayraktar, protokol üyeleri, T3 Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, ödül ve plaket alanlar, ‘TEKNOFEST pozuyla’ toplu fotoğraf çektirdi.

Törende, Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencilerine yönelik düzenlenen Deneyap Makeathon ve Girişim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinliklerde Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ekiplerine plaket takdim edildi.

TEKNOFEST şarkılarının çalınmasıyla son bulan törenin ardından uçuş gösterileri yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.