İzmir’deki fayton kaldırma uygulaması Samsun’a mı geliyor?

İzmir’deki fayton kaldırma uygulaması Samsun’a mı geliyor?
29.06.2019
A+
A-

Samsun’da atlı faytonların kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Samsun Sahil Yolunda bulunan atlı faytonların, atlara zulüm edildiği gerekçesi ile kaldırılması istendi.

Samsun’da özellikle yaz aylarında Sahil yolunda kullanılan atlı faytonların kaldırılması için change.org sitesinde bir imza kampanyası başlatıldı.

Samsun Sahil Yolunda bulunan atlı faytonların kaldırılması için başlatılan imza kampanyası için yapılan açıklamada, “Çok ağır bir zulüm sistemi ile ayakta duran faytonculuk derhal yasaklanmalı ve faytonlarda çalıştırılan tüm atların yaşam hakları güvence altına alınarak,ömürlerinin sonuna kadar yaşamsal ihtiyaçlarının giderileceği, her türlü tehlikeden ve tehditten uzak bir şekilde özgürce yaşayacakları bir tesis ve barınakta yaşamaları sağlanmalıdır. Ticaret amaçlı zalimce kullanan faytonculara karşıyız ve bu ticaretin artık son bulmasını istiyoruz. Talebimiz, “daha az fayton” veya “fayton atları için daha iyi yaşam koşulları” değil, atlı faytonların tamamen kaldırılmasıdır. Talebimiz, atlara özgürce yaşam hakkının, yani her canlının doğuştan sahip olduğu ve gerek uluslararası sözleşmeler gerekse ulusal mevzuat ile devletçe de güvence altına alınmış olan en temel hakkın derhal geri verilmesidir” denildi.

Bazı şehirlerde atlı faytonlar kaldırılırken, yerine ise elektrikli faytonlar kullanılmaya başlandı. Samsun’da da atlı faytonların kaldırılması halinde, elektrikli faytonların kullanıma alınması da isteniyor.

(Sasmunkenthaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber