İYİ Parti, Usta’ya Büyükşehir teklifi yapabilir iddiası!

İYİ Parti, Usta’ya Büyükşehir teklifi yapabilir iddiası!
02.01.2019
A+
A-

MHP Genel Merkezi tarafından yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Erhan Usta’ya, İYİ Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi yapılacağı iddia edildi.

Samsunvehaber’in haberine göre, Erhan Usta’ya, İYİ Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifi yapılacağı iddia edildi.

SAMSUN İSTİFALARLA SARSILDI
Bugün Samsun siyaseti görevden almalarla sarsıldı. MHP Genel Merkezi tarafından Samsun İl Başkanı Taner Tekin ittifak ruhuna aykırı hareket ettiği gerekçesiyle görevden alınırken, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise yaptığı açıklamalar nedeniyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi. Bu gelişmelerin ardından akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi yine ittifak ruhuna aykırı hareket ettiği gerekçesiyle AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman’ı görevden uzaklaştırdı. Açıklamayı ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı.

USTA’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
Samsun’da bomba etkisi yaratan görevden almaların ardından disiplin kuruluna sevk edilen Erhan Usta kendi sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklamalarda bulundu. ‘Kesilir başım ama çekmeye gelmez boynum’ diyen Usta, ‘Kimse MHP’yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir. MHP’yi kimseye ezdirecek değiliz.’ sözleriyle kendisini savundu. Bu gelişmelerin ardından Samsun’da büyükşehir belediye başkan adaylığı için arayışlarını sürdüren İYİ Parti’nin, Erhan Usta’ya adaylık teklifinde bulunacağı iddia edildi.

İYİ PARTİ’DE USTA HAZIRLIĞI VAR
Görev yaptığı dönemde mütevazi ve saygın siyasetçi kimliğiyle Samsun halkının sevgisini ve sempatisini kazanan Usta’nın bundan sonraki siyasi hayatına nasıl devam edeceği konuşulurken, İYİ Partililer tarafından da takibe alınan Usta’ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için teklif götürmeye hazırlandığı öğrenildi. MHP’de olduğu dönemde adı sürekli olarak partisinden büyükşehir adaylığı için gündeme gelen Usta’nın böyle bir teklife nasıl cevap vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.