İYİ Parti 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutladı

İYİ Parti 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutladı
04.12.2019
A+
A-

Sosyal Politikalar ve Kadın Politikalarından sorumlu İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hatice ŞİMŞEK, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününü kutladı.

İl Başkan Yardımcısı Hatice ŞİMŞEK yaptığı basın açıklamasında;

“Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tüm dünyadan önce Türkiye’de verildiği ve bunun dünyada kutlanmasını sağlayan özel bir gün olarak kabul edilmektedir. Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde kadınların en temel haklarının büyük ölçüde kâğıt üstünde kaldığı bilinmektedir.

Türk kadını tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın millet ve devlet yapımızın odağında yer almış her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.

Türkiye’de ve dünyada kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve insanca yaşama isteğinin giderek güçlendiği bir dönemde, kadınların karşı karşıya kaldığı tehditler, kadınların haklarına yönelik saldırılar da giderek artmaktadır.” 

İYİ PARTİ olarak, kadınların başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında daha çok rol almaları gerektiğine inandıklarını belirten ŞİMŞEK, şöyle devam etti:

“Atatürk, Cumhuriyetin ilanından 9 ay önce Şubat 1923’te, ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, sosyal toplum felçlidir.’ dediği gibi 1925’te Kastamonu’da yaptığı konuşmada; ‘Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının; bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur.’ demiştir. Bu konuşma ile kadın, erkek eşitliği ilkesini açıkça ortaya koyan Mustafa Kemal ATATÜRK, Birleşmiş Milletlerin 20 yıl sonra kabul ettiği, Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nin 1. ve 2. maddesi ile yayımladığı ilkeleri, çok daha önce dile getirmiş, kadınlarımızın siyasal ve sosyal haklarına da kavuşması gerektiğine inanıyordu.

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı olarak kadınların hakları ve özgürlükleri için bir mücadele ve dayanışma günü olarak gördüğümüz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün 85. yıldönümünü kutluyor, hakları için mücadele eden ve direnen tüm kadınların mücadelesini gönülden destekliyoruz.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber