İşte hangi bakanlar hangi illerden aday gösterilecek

İşte hangi bakanlar hangi illerden aday gösterilecek
20.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için geri sayım sürerken en çok merak edilen “Kabinedeki bakanların durumu” netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan’ın bakanlarla ilgili planı kulislerden sızdı.

AK Parti, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine iki aydan az bir süre kala listelerini belirlemeye başladı. Kulislerde, kabinede yer alan birçok ismin yeni dönemde Meclis’te milletvekili olarak yer almasının hedeflendiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin genel başkan yardımcıları ile yaptığı son toplantıda milletvekili yapmak istediği kabine üyelerini deprem bölgesinden aday yapmayı planladığı bilgisi geçen hafta kamuoyuna yansımıştı.

T24 yazarı Tolga Şardan’ın aktardığına göre AK Parti’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’tan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ise Gaziantep’ten aday yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Süleyman Soylu – Kahramanmaraş

AK Parti Genel Merkezi’nden sızan bilgiler ışığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük olasılıkla Kahramanmaraş’tan aday gösterilecek. Daha önce Trabzon ve İstanbul’dan milletvekili olan Soylu, bu kez Kahramanmaraş’tan şansını deneyecek.

Hulusi Akar – Gaziantep / Kayseri

İsmi gündeme gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Gaziantep’ten listeye konulacak. Akar için memleketi Kayseri de değerlendiriliyor ancak AK Parti’nin önemli isimlerinin ‘aralıksız üç kez milletvekili seçilme’ kuralının işletilmesi halinde parti tüzüğüne takılıp takılmama durumuna göre kesin seçim bölgesi belli olacak.

Fahrettin Koca – Şanlıurfa / Konya

Bu arada yine ilk kez TBMM’ye girmesi beklenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Şanlıurfa’dan listeye girmesi öngörülüyor. Aslen Konyalı olan Koca’nın kendi memleketinden adaylık durumu, Konyalı olan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adaylığı ile netleşecek.

Murat Kurum – Hatay / Konya

Koca gibi Konyalı olan ve ilk kez TBMM için milletvekilliği yarışına girmesi beklenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un öncelikle Hatay’dan listesi konmasının benimsendiği kaynaklarca ifade ediliyor. Kurum’la ilgili yapılacak seçim bölgesi değişikliği tıpkı Sağlık Bakanı Koca’da olduğu gibi Davutoğlu’na bağlı kalacak.

Vahit Kirişçi – Adana

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, daha önce 2002 ve 2007 seçimlerinde olduğu gibi yine Adana’dan listeye konulacak. Aslen Kahramanmaraşlı olan Kirişçi’nin, memleketinden Soylu’nun dışında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’in yeniden adaylığının gündeme gelmesinin yanı sıra AK Parti’nin kentte alacağı oy oranında beklenilen düşme nedeniyle yeniden Adana’dan üçüncü kez TBMM’ye girmesi bekleniyor.

Mevlüt Çavuşoğlu – Antalya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha önce olduğu gibi yine Antalya’dan aday olması büyük olasılık.

Vedat Bilgin – Malatya

EYT’nin yasalaşmasında yoğun çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, Bayburtlu olmasına karşın, depremde ağır hasar alan kentlerden Malatya’dan aday yapılması gündemde. 2015’teki Haziran ve Kasım seçimlerinde MHP kontenjanından AK Parti milletvekili olan Bilgin, bu kez Malatya’dan yarışacak.

Adil Karaismailoğlu – Adıyaman

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun seçim bölgesinin ise Adıyaman olacağı AK Parti kaynaklarınca ifade ediliyor. Aslen Trabzonlu olan Karaismailoğlu, Erdoğan’ın onayından geçmesi halinde Adıyaman’dan TBMM üyesi olamaya çalışacak.

Mehmet Ersoy – Muğla

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 24. Dönem’deki Sinop Milletvekiliği’nden 10 yıl sonra ikinci kez TBMM’ye girmeye çalışacak. Ersoy’un Muğla’dan aday olması yönünde listelerde yer aldığı öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber