İşte asgari ücret için konuşulan rakam

İşte asgari ücret için konuşulan rakam
06.11.2022
A+
A-

Asgari ücret ve emekli maaşı artışında hükümetin çalışmaları devam ediyor. Asgari ücretin kulislerde 7 bin 500 ila 8 bin lira aralığında olacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliler ile çalışanların ekonomik durumlarının düzeltilmesi ve enflasyona ezdirilmemeleri yönündeki talimatları sonucunda hükümet çalışmalarını hızlandırdı.

EMEKLİ VE MEMURA REFAH PAYI GELİYOR

Emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi gündeme geldi.

Refah payı, çalışanların aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutara deniyor. Böylece, memur, emekli ve işçi, refah payı ile olası kur ve fiyat gibi durumlardan korunuyor.

YÜZDE 5 İLA 10 ARASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta milletvekilleri ile toplantı yaptı.

Milletvekilleri, vatandaşların ücretlerde enflasyon artı refah payı verilmesi, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi yönünde beklentileri olduğunu iletti.

Erdoğan, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini her zaman söylediğini, bu yönde çalışmaların yapıldığını hatırlattı.

Toplantıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz.

Önümüzdeki dönemde refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak” diye konuştu.

Kulislerde, emekli ve memurlara yılbaşında refah payı verileceği ve bunun yüzde 5 ila 10 arasında bir rakam alacağı konuşuluyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA YÜKSELECEK

3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi için çalışma başlatıldı.

Bu rakamın asgari ücret düzeyine çıkartılmasına Çalışma Bakanlığı’nın “Ücret dengesizliği olur. Kısa süreler prim yatırıp emekli olan ile uzun yıllar yatıran arasında fark kalmaz.

Örneğin bin 500 gün prim yatıran kişi 10 bin gün prim yatıran ile aynı parayı olacak. Bu da adil değil” diye karşı çıktığı bildirildi.

Asgari ücret düzeyine çıkarmak yerine 3 bin 500 liranın yukarı çekilmesine dönük alternatifli bir çalışma yürütüldüğü bildirildi.

(Sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber