resim yükle

İstanbul’da tarihn en çoşkulu şenliklerinden bir tanesi yaşandı

İstanbul’da tarihn en çoşkulu şenliklerinden bir tanesi yaşandı
20.06.2019
A+
A-

İstanbul Alaçamlılar Derneği’nin 27’nci geleneksel Müzik-Eğlence, Keşkek ve Güreş Şöleni, İstanbul Arnavutköy-Bolluca Piknik Alanında, tarihinin en coşkulu şenliklerinden bir tanesi yaşandı.

Müzik-Eğlencede Alaçamlı Ses Sanatçısı Zennure Çaylı Koç sahne alacak, hemşehrilerini coşturdu. 7 kazan keşkek dağıtıldı. Çocuklara eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Alaçamlılar Derneği Folklor Ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Ata sporumuz yağlı güreşler yapıldı. Güreşciler kıyasıya yarıştı. Ağalık ihalesi yapıldı. Derneğin yeni ağalığını 35.800 TL’ye Alaçamlı iş adamı İslam Atasoy aldı. Şölen gün boyu sürdü. Alaçamlılar hemşehrileriyle birlikte eğlenceli, unutulmaz bir gün yaşadı. Alaçam Derneği Başkanı Mustafa Elibol ve ALDEF Alaçam Dernekleri Federasyonu Başkanı Sefer Aksoy birlik ve beraberlik vurgusu işleyen konuşma yaparak tüm katılımcılara teşekkür etti.

ed508248 d01f 4c9d 8f81 b759d4b9ab32

Siyasisiler ilgi gösterdi

Alaçamlıların kaynaşma şölenine; İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere iktidarıyla muhalefetiyle çok sayıda siyasi ve bürokratı ağırladı.

Süleyman Soylu’ya Sevgi Seli

İstanbul AlaçamlılarDerneği’nin 27’nci geleneksel Müzik-Eğlence, Keşkek ve Güreş Şöleni, İstanbul Arnavutköy-Bolluca-Sinekli Mevki Piknik Alanında Pazar günü büyük bir coşkuyla binlerce Alaçamlının katılımı ile Pazar günü gerçekleşti.

Alaçamlıların büyük şölenine, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı. Bakan Soylu’yu Alaçamlılar sevgi seliyle karşıladı. Yoğun kalabalığından  gösteri alanına zorla ilerleyen Soylu, Alaçamlı hemşehrileriyle bol bol fotoğraf ve selfy çektirdi. Kısa bir süre yağlı güreşleri izleyen Bakan Soylu, Alaçamlılara hitap etti. Konuşmasının ardından Bakan Soylu, yine yoğun bir sevgi seliyle uğurlandı.

IMG 3091

ASTAŞ HOLDİNG H. KAYAAŞCIHER ZAMAN ALAÇAMLILARIN YANINDA

AstaşHolding  Uluslararası iş dünyasında tanınmış iş adamı Bafralı Hasan Kaya Aşcı, Alaçamlıların coşkulu şölenine katıldı. Aşcı, keşkek kazanı kapağı aştı. Ağalık ihalesine katılarak, Alaçamlılar Derneğine maddi destek verdi. Şenlik alanındaki yoğun kalabalığı da hitap eden Aşcı, Alaçamlıların gurbette hemşehri bağlarıyla bir araya gelmesinin önemine değinerek, şölene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

7 Kazan Keşkek Dağıtıldı

İstanbul Alaçamlılar Derneği’nin 27’nci geleneksel Müzik-Eğlence, Keşkek ve Güreş Şöleni, İstanbul Arnavutköy-Bolluca-Sinekli Mevki Piknik Alanında büyük bir coşkuyla binlerce Alaçamlının katılımı ile gerçekleşti. 7 kazan keşkek profesyonel Alaçamlı keşkek ustaları tarafından itina ile hazırladı. Keşkek kazanları dualarla açıldı. Şölende, Samsun Alaçam’ın yöresel lezzetlerin olan keşkek ikram edildi. Güreş Şöleni Yaşandı

99a6b810 a325 457e 9167 a31e5109803f

Şenlikte Ata sporumuz yağlı güreşler yapıldı. Tanınmış güreş sporcuları güreşerek kıyasıya certinmence yarıştı. Güreş sevenler ve Alaçamlılar güreşleri ilgiyle izlendi.

Zennure Çaylı Koç Rüzgârı Esti

İstanbul Alaçamlılar Derneği’nin 27’nci geleneksel Müzik-Eğlence, Keşkek ve Güreş Şöleni’nde Alaçamlı sevilen ses sanatçısı Zennure Çaylı Koç sahne alarak, binlerce hemşehrisini eğlendirdi. Kadını erkeği, yaşlısı genci her yaş grubundan Alaçamlılar, sanatçı Koç’la doyasıya oynadı. Alaçamlılar; aileleri, akrabaları ve hemşerileriyle birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşadı.

İslam AtasoyYeni Ağa Oldu

Şenlikte ağalık ihalesi yapıldı. Alaçamlı iş insanları, derneğe destek olmak amacıyla ağalılık ihalesinde tatlı bir yarış yaptı. Ağalık ihalesinde en çok rakamı veren Alaçamlı iş adamı İslam Atasoy 35.800 TL’ye bir yıllığına ağalığı aldı. İstanbul Alaçamlılar Derneği’nin keşkek ve güreş ağası İslam Atasoy omuzlara alınarak, davul-zurnalar eşliğinde gösteri alanında hemşehrilerine tanıtıldı. Ağa Atasoy, hemşehrilerini selamladı.

Milletvekilleri Alaçamlıların Şenliğine Yoğun İlgi Gösterdi

Alaçamlıların büyük şölenine  Samsun Milletvekilleri iktidarıyla-muhalefetiyle katılım sağladı. AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu katıldı. Ayrıca AK Parti önceki dönem Samsun Milletvekili- İstanbul 3.bölge Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Samsun Havzalı CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’da Alaçamlılarla kucaklaştı.

Osman TuralHemşehrileriyle İstanbul’da Buluştu

Alaçamlı tanınan bürokrat ve hemşehrileri tarafından sevilen Alaçam sevdalısı Osman Tural’da İstanbul’daki şölene katıldı. Hemşehrileriyle kaynaşan Tural, duygu ve düşüncelerini aktardığı bir konuşma yaptı.

Alaçam İstanbul’a Çıkarma Yaptı

Gurbetteki Alaçamlıların şenliğine; Alaçam protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve Alaçam halkından yoğun katılım oldu. İstanbul’daki Alaçamlılar memleketleriyle kucaklaştı. Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar başta olmak üzere, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Selahattin Alkan, MHP Alaçam İlçe Başkanı Erdinç Gül, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yetmişbir ve yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda 30’a yakın Alaçam mahalle muhtarı, Alaçamspor Başkanı Özcan Nazlım ve yönetim kurulu üyeleri, Alaçam Belediye Meclis Üyeleri Alaçam’dan gelerek gurbetteki hemşehrileriyle güzel bir gün geçirdiler. Kaymakam Zaman ve Başkan Acar birer konuşma yaparak Alaçamlılara hitap etti.

Mustafa Demir İstanbul’da Alaçamlılarla Oyun Oynadı 

Alaçamlıların tarihi büyük buluşmasına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gurbetteki hemşehrileriyle davul-zurna eşliğinde halay çekti. Şölende Alaçamlılarla selamlaşan Başkan Demir, kısa bir konuşma yaparak hemşehrilerine hitap etti.

Komşu Belediye BaşkanlarıAlaçamlıların Şenliğine Katıldı

İstanbul’daki coşkulu Alaçamlıların büyük şölenine, Alaçam’ın komşu ilçelerin belediye başkanı da katıldı. Bafra Belediye Başkanı #HamitKILIÇ, 19 Mayıs Belediye Başkanı #OsmanTOPALOĞLU, Yakakent Belediye Başkanı #HüseyinKIYMA  Alaçamlılarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

2 dönem Bafra Belediye Başkanlığı, 3 Mayıs 2018 – 31 Mart  2019 tarihleri arası Samsun Büyükşehir Başkanlığı yapan Zihni Şahin, Alaçamlıların şöleninde hemşehrileriyle buluştu.

Samsunlu STK BaşkanlarıAlaçamlıların Büyük Şöleninde…

İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşların başkanları da Alaçamlıların büyük buluşmasına eşlik etti. SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş, SAMDEF Başkanı Metin Şenel, BADEF Başkanı Mustafa Hacıoğlu, YADEF Başkanı Hasan İnce, TERDEF Başkanı İdris Güven Alaçamlıların şölenine katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber