İstanbul- Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: 20 kişi adliyeye sevk edildi / Ek bilgiyle
BIST 100
13.816,05 0,93%
DOLAR
44,6859 0,17%
EURO
52,2519 0,14%
GRAM ALTIN
6.816,75 -0,20%
FAİZ
40,22 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
108,11 0,11%
BITCOIN
71.663,00 -1,06%
GBP/TRY
60,0241 0,17%
EUR/USD
1,1689 -0,09%
BRENT
97,69 1,85%
ÇEYREK ALTIN
11.144,89 -0,21%
  • ANASAYFA
  • Gündem
  • İstanbul- Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: 20 kişi adliyeye sevk edildi / Ek bilgiyle

İstanbul- Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: 20 kişi adliyeye sevk edildi / Ek bilgiyle

İSTANBUL, (DHA)- ÜSKÜDAR Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan ruhsatı süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alındığı iddialarına ilişkin, İstanbul ve Yalova'da 30 adrese operasyon düzenlendi. Aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci'nin de bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Üsküdar Belediyesi'nde yapı ve iskan ruhsatlarının verilmesi sürecinde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet suçu kapsamında değerlendirilebilecek eylemler gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul ve Yalova'da 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi; aralarında Kent AŞ Genel Müdürü N.A. ile Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci'nin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

Üsküdar Belediyesi'nde yapılan aramalarda, iştirak şirketlerinden Kent AŞ Genel Müdürü N.A.'ya, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü arasında bulunan bir odanın tahsis edildiği ve odanın kapısındaki isimlikte 'başkan yardımcısı' unvanının yazdığı belirlendi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 20 kişi bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?