İlkadım’dan kızılay’a destek

İlkadım’dan kızılay’a destek
16.05.2018
A+
A-

Samsun Aziz Atik Fen Lisesi, Türk Kızılayı Bölge Samsun  Şubesi, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkadım Kaymakamlığı işbirliği ile arasında İlkadım Kaymakamlığına bağlı kurum personeli, öğretmen,  öğrenci, veli ve vatandaşların katılımı ile 4 gün süren kan  bağışında bulundu.

Aziz Atik Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Ruşen YILDIRIM tarafından  “SEVDİĞİNLE GEL YAŞAMA CAN VER” Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında, Samsun Cumhuriyet Meydanında 10 Mayıs Perşembe günü başlayan   Kan Bağışı İyilik Hareketi, 13 Mayıs  Pazar günü akşam sona ermiştir.  Değer verdikleri insanları da kan bağışı kampanyasına dahil ederek 19 yaşından gün almış öğrenciler, öğretmenler, idareciler, velilerimizin tüm vatandaşların katılımıyla gönüllü ve düzenli kan bağışçısı sayısının artırılması amaçlanmaktadır. Diğer bir amacımız ise; Öğrencilerimizin çok erken yaşlarda toplumsal sorunları görme ve çözüm üretme konusunda bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamaktır.

SEVDİĞİNLE GEL YAŞAMA CAN VER” Sosyal Sorumluluk projesi, İlkadım, Canik,  ve Atakum  ilçelerinin de katılımı ile önümüzdeki eğitim öğretim yılında iki kez yapılması planlanmaktadır. Samsun’da kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirip, halkımızı bilinçlendirme çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir.

Ülkemizde bugün; gönüllü ve düzenli kan bağışı oranı olması gereken seviyenin altındadır. Ulusal, görsel ve yazılı basında sürekli kan ihtiyacı konusunda duyurular yapılmaktadır. Ülkemizde ramazan ayında gönüllü kan bağışçısı sayısında ciddi bir azalmanın olduğu bilinen bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle, Ramazan ayı öncesi böyle bir çalışma herkesin katılımı ile yapmayı ilçemizde uygun gördük. Samsun Aziz Atik Fen Lisesi olarak, ihtiyaca duyarsız, duyurulara kulaklarımızı kapatamazdık.

Doğal afetler, iç çatışmalar,  hastalık, trafik kazaları vb durumlara bağlı olarak sürekli kan ihtiyacı oluşmaktadır. Kan üretilemeyen tek ilaçtır. Kaynağı sadece insandır. Zaman zaman, televizyon alt yazılarında, sosyal medyada, radyolarda veya belediye hoparlörlerinde acil kan ihtiyacı duyurusu yapılmaktadır. Bazen de hastaların da kan kaybından dolayı öldüğünü duyarız. Kan acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaçtır.

Ülkelerin gücü, bireylerin toplumsal sorunlara gösterdikleri duyarlılıkları ölçüsünde olmaktadır.

Başta İlkadım da yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere tüm Samsun Halkına 10-11-12-13 Mayıs tarihleri arası saat 09:30 – 18:30 arasında Samsun Cumhuriyet Meydanında yapılan Kan bağışı kampanyası iyilik hareketine destek olan herkese teşekkür ederim

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber