İlçelerde kar mesaisi

İlçelerde kar mesaisi
16.02.2021
A+
A-

Samsun il genelinde kar yağışı olan bölgelerde kar temizleme ve yol açma çalışması yapıyor. İlçe belediye ekipleri, karla kaplanan yolları gece gündüz çalışma yaparak ulaşıma açtı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi;
AKOM karla mücadele çalışmalarını anlık olarak takip eden Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Köksal, “Kar yağışının başladığı ilk anlardan itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in talimatları doğrultusunda ekiplerimiz tam tekmil sahaya yönlendirildi. Vatandaşlarımızın gerek ulaşımı gerekse hastalık durumunda hastanelere gitmesi adına tüm ana arterlerimizde her türlü yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdük. Şu an itibariyle ana arterlerde kapalı yolumuz yok. Köylerde de kapalı olan yolları açma çalışmalarımız sürüyor. Koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü olumsuzluğun önüne geçmek adına teyakkuza geçtik. Ekip ve ekipman sayımızı da artırdık. Kar yağışlarının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için tüm birimlerimiz aktif olarak görev yapıyor” dedi.

Atakum Belediyesi;
Atakum Belediyesi ekipleri meteorolojinin kar yağışı uyarısının karla mücadele hazırlıklarını tamamladı. Önceki günlerde kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte Atakum’un kırsal mahallelerinde 24 saat esaslı çalışmalarını sürdürdü. Gece saatlerinde kent merkezinde de etkili olan kar yağışının ardından Atakum Belediyesi, sabahın ilk ışıklarında tüm ekipleriyle birlikte sahaya indi. Kent merkezinde yayaların yoğun olarak kullandığı kaldırımlar ve yollarda çalışma yapan ekipler, kar yağışının kent yaşamını olumsuz etkilememesi ve Atakumluların karın keyfini çıkarması için mücadele ediyor.

SAHA EKİPLERİNDEN TOPYEKUN MÜCADELE
Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla 21’i iş makinesi olmak üzere 36 araç ve 150’den fazla personel Atakum genelinde çalışma yürüttü. Şehir merkezinde yurttaşların sıklıkla kullandığı kaldırımlarda, üst geçitlerde, hastane ile sağlık ocağı önlerinde, araçların yoğun olarak geçtiği sokaklarda, pazaryeri girişinde çok sayıda kar küreme ekibi çalışırken, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı altındaki yolların açık tutulması ve olumsuz yol şartlarından hiçbir aracın etkilenmemesi için karla mücadele çalışması gerçekleştiriliyor. Diğer yandan, kent merkezinde zaman zaman şiddetini artıran kar nedeniyle araçların geçmekte zorluk yaşadığı caddelerde de yoğun mücadele gösteren ekipler yolda kalan araçları iş makineleri ve çekme halatları yardımıyla kurtarıyor. Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi ekipleri de kentin 4 ayrı noktasında pazaryeri esnafına ve sokaktaki yurttaşlara sıcak çorba ikram ediyor.

KARLA MÜCADELE HATTI KURULDU
Sahadaki belediye emekçilerini ziyaret eden Atakum Belediye Başkan Vekili Hasan İpek, Başkan Yardımcısı Okan Saral ile Başkan Danışmanı Muzaffer Yıldız ardından Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan pazaryerinde esnafla bir araya geldi. Çorba dağıtım noktalarından birisi olan Mimarsinan Mahallesi pazaryerinde yurttaşlarla da sohbet eden Başkan Vekili İpek, Atakum’un dört bir yanında karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Nihayet beklediğimiz kar, Atakum’a düştü. Çocuklarda başta olmak üzere insanlarda bir heyecan var. Yalnız karın beraberinde getirdiği sıkıntılar da var. Biz bunları aşmak için Atakum Belediyesi olarak, Atakum’u dört parçaya ayırdık. Ekiplerimizi görevlendirdik. Şu anda 21’i iş makinesi olmak üzere toplam 36 aracımız, 150 personelimiz sahada çalışmaya devam ediyor. Ayrıca WhatsApp ihbar hattı kurduk. Vatandaşlarımız 0532 963 02 06 numaralı ihbar hattından bizi arayarak, tüm sorunlarını iletebilir. Ayrıca vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgelerde, özellikle pazaryerinde, tramvay duraklarında belli noktalarda sıcak çorba dağıtım noktaları oluşturduk. Bu noktalarda çorba ikramı yapıyoruz. Bizim Atakum halkından isteğimiz ise mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları, evlerinde karın tadını çıkarmaları ve çocuklarıyla vakit geçirmeleri” diye konuştu.

İlkadım Belediyesi;
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kar yağışı uyarısı yaptığı ilk andan itibaren teyakkuza geçerek hızla planlamalarını yapan İlkadım Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla alarma geçti. Ekipler, kırsal mahalleler, şehir merkezi, ana arterler ve ara sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Çalışmalar kapsamında 25 aracın yanı sıra 80 personel görevlendirilirken Case,Grayder ve kepçeler kontak kapatmadan 7/24 çalışmaya devam etti. Araçların yanı sıra Temizlik kar timleri saha personelleri de ilçe halkının yoğun olarak kullandığı cadde, hastane ve eczane önlerinde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etti. Kar nedeniyle tehlike arz eden ağaçlarda, ve araç üzerine düşen ağaç dallarını Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi. Ayrıca soğuk hava dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını da unutmayan İlkadım Belediyesi, Sağlık İşleri ve Zabıta ekipleri hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi adına şehrin farklı noktalarında bulunan beslenme alanlarına mama ve yem bıraktı.

“Vatandaşlarımıza mağduriyet yaşatmamak için çalışıyoruz”
Çalışmaları yakından takip eden ve koordine eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş “Araçlarımız ve saha personellerimiz kar için seferber oldu. Ana arterlerde ve ara sokaklarda çalışmalarımız gece yarısından itibaren devam ediyor. Kırsal mahallelerimiz ile şehir merkezimizde ana yollar başta olmak üzere ara sokaklarımızda küreme ve tuzlama çalışmalarımız sürüyor. İlkadım için gecemizi gündüzümüze katarak ara vermeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına nöbetimize devam ediyoruz” dedi.

“7/24 ACİL “Karla Mücadele” hattı devrede”
Plan ve program dahilinde sürdürülen kar çalışmalarının yanı sıra acil durumlarda vatandaşların imdadına koşacaklarını söyleyen Başkan Demirtaş “Yaşanacak acil durumlarda vatandaşlarımızın imdadına yetişiyoruz. Çağrı merkezimiz,444 55 01 ve 0530 328 25 50 Whatsapp hattımız ve sosyal medyamıza gelen talepleri titizlikle inceliyor, vatandaşlarımızı mağdur etmiyoruz” dedi.

Salıpazarı İlçesi;
Salıpazarı Belediyesi ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için karla mücadele ediyor.

Salıpazarı’nda yüksek kesimlerde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı nedeniyle mahalle yollarını sürekli açık tutmak ve olası sorunları ortadan kaldırmak için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri karla mücadele ediyor. Yüksek kesimlerde sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışına müdahale ederek, yolları açık tutmaya çalışan ekipler yoğun mesai harcıyor.

Salıpazarı Başkanı Halil Akgül, ana ve grup yollarımızı açık tutmak için ekiplerimiz 7/24 teyakkuzda diyerek “İlçe Merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeni ile vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için büyükşehir belediyemizle koordineli olarak çalışmalarımızı kesintisiz yürütüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber