“İklim Dostu Turizm” Zirvesi Ankara’da

“İklim Dostu Turizm” Zirvesi Ankara’da
23.08.2023
A+
A-

“İklim Dostu Turizm” Zirvesi Ankara’da

Otel Z, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği ANTOD ve Gıda Dostu Derneği uygulaması Turuncu Bayrak tarafından organize edilen “İklim Dostu Turizm Zirvesi” Antalya’dan sonra şimdi de Ankara’da sektörün paydaşlarını bir araya getiriyor, İklim Dostu Turizmi tartışıyor.

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde Turuncu Bayrak tarafından organize edilen TÜRKOYD,TAFAD ANTOD Otel Z İKLİMİST’ in katılımları ile   zirve 24 Ağustos Perşembe günü saat 14:00’da  Kent Konseyinde iklim değişikliği gölgesinde iklim dostu turizmi masaya yatıracak.

 

Türkiye’de İlk Ve Dünyada Örneği Olmayan “Turuncu Bayrak”

Türkiye’nin ilk ve dünyada da örneği olmayan iklim dostu turizm uygulaması “Turuncu Bayrak” destekleriyle yapılan “İklim Dostu Turizm Ankara Zirvesinde” Antalya’da konulan 2030 yılına kadar 1 milyar ton sera gazı salınımı önleme hedefi tekrarlanırken farkındalık yaratılacak.
Turizm faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı salınımını düşürmenin mümkün olduğunu dile getiren turizmciler gıdadan, enerjiye, ulaşımdan diğer faaliyetlere her alanda alınacak önlem ve ziyaretçiler için yapılacak farkındalık çalışmalarıyla 2030 yılına kadar 1 milyar ton karşılığı sera gazı emisyonunun azaltılabileceğini, binlerce ton gıdanın kurtarılabileceğini ifade ediyor.
Önümüzdeki 20 yıl içerisinde Akdeniz ve Ege’de turizm şekli tamamen değişecek, yılın belirli dönemlerinde turizm yapılamayacak, iklime rağmen “iklim dostu turizm ve iklim dostu turist” kavramlarının konuşulacağı zirvede aynı zamanda Gıda dostu Turuncu Bayrak uygulamasının Türkiye’den dünyaya açılan hikayesi de paylaşılacak.

2023 her sektörü olduğu gibi turizm sektörünü de kuraklıkla sınadı. Şehir otelleri “gıda kırılganlıklarını” iyileştirmek için iklim dostu menülerle çevresel etkilerini azaltmaya çalışıyor.

Türkiye Kent Konseyleri ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Turuncu Bayrak Kurucusu Ali Akgün, OtelZ Genel Koordinatörü ve TUROYD Başkanı Savaş Çolakoğlu, ANTOD Başkanı Atilla Aytun’un katılacağı zirvede; turizm işletmelerinin karbon ayak izi nasıl düşürülür konusu uzmanlar tarafından konuşulacak.

BHA HABER ICI 11 4 1

Turuncu  Bayrak Kurucusu Ali Akgün projeye yönelik yaptığı açıklamada “Yerli ve milli bir uygulama olan turuncu Bayrağın hedefi, 5 yıl içerisinde dünyada açılmak. Çeşitli uygulama ve farkındalık çalışmalarıyla gıda israfı yüzde 70 azalırken, karbon salınımı da yüzde 30 azaltılabilir.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber