İkiz: Projede geri sayım başladı

İkiz: Projede geri sayım başladı
06.09.2018
A+
A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz geçtiğimiz aylarda ihalesi gerçekleştirilen Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren Projesi kapsamında Havza’da yapılacak olan Havza Hızlı Tren İstasyon Sahası ile ilgili olarak mutabakata varıldığını belirtti.

İkiz; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yüksek hızlı tren projesi için geri sayım başladı.” Dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yapmış olduğu açıklamada Devlet Demir Yolları yetkilileri ile yapılan saha incelemesinin ardından Havza Hızlı Tren İstasyon Sahasının yerinin tespit edildiğini belirterek; “Yapılan tespitler ve yer incelemesinin ardından Üniversite Mahallesinde Havza Meslek Yüksekokulunun kuzeyinde yapılması planlanan Havza Hızlı Tren İstasyon Sahası için mutabakata varıldı ve konu ile ilgili olarak TCDD Etüt ve Proje Daire Başkanı Sayın Mesut Yaman ile karşılıklı atılan imzalar atıldı. İlçemize ve Samsunumuza hayırlı olsun.” Dedi.
İkiz yapılacak olan Samsun-Çorum-Ankara Hızlı Tren Projesi ile birlikte Ankara’ya ulaşımın kolaylaşacağını belirterek; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yüksek hızlı tren projesi için geri sayım başladı. Otobüs ile 6 saat civarı bir zamanda ulaşılan Ankara’ya hızlı tren ile artık 2 saatte gidilebilecek. 2023’te hizmete girecek olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi ilçemize önemli katkılar sağlayacak. İnşallah ilçemizde Havza OSB’de yapılacak yatırımların ve termal turizm yatırımlarının tamamlanması ve YHT projenin tamamlanması ile tam bir cazibe merkezi olacak. Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Samsun’a kazandırılmasında emeği geçen ve geçecek herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber