İdrar kaçırma ciddi bir sağlık sorunu ve tedavisi mümkün

İdrar kaçırma ciddi bir sağlık sorunu ve tedavisi mümkün
28.01.2020
A+
A-
Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Şakir Aydoğan, “İdrar kaçırma ciddi bir sağlık sorunudur! İdrar kaçırma sorunun azaltılabilir ya da ortadan tamamen kaldırılabilir bir rahatsızlıktır. Eğer idrar kaçırma rahatsızlığınız varsa üroloji bölümüne başvurabilirsiniz” diye konuştu

İDRAR KAÇIRMA NEDEN KAYNAKLANIR
Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Şakir Aydoğan, tedavisi mümkün olan idrar kaçırma hakkında bilgilendirdi:
“Kimi kadınların utanç gibi sosyal çekinceler nedeniyle hastaların doktora başvurmaması yaşam kalitelerini ciddi oranda düşürmekte; hatta depresyon sebebi bile olabilmektedir.
Kadınlarda idrar kaçırma problemi doğru bir tedavi yaklaşımıyla kadın hastalıkları arasında en kolay tedavi edilen hastalıklardan biridir.
İdrar kaçırmanın iki çeşidi vardır. Birincisi strestir, bu hastalar öksürdüklerinde, hapşırdıklarında, güldüklerinde, ağır bir yük kaldırdıklarında idrar kaçırırlar. Bu hastalarda genelde zorlu doğum ve sık hamileliklere  bağlı mesanede sarkmalar etkendir.
İkincisi ise “aşırı aktif mesane” adı verdiğimiz hastalıktır. Bu hastalıkta ise idrar torbası gereğinden fazla kasılır ve buna bağlı olarak hasta ani sıkışma hissiyle tuvalete giderken idrarını kaçırır.

BÜYÜK ORANDA TEDAVİ EDİLİYOR
Bu iki tip idrar kaçırma hastalığı doktorların en sık karşılaştığı ve büyük oranda tedavi edebildikleri hastalıklardır.
Aşırı kilolar, idrar kaçırmaya neden olan faktörlerin başında gelmektedir. Çünkü aşırı kilo ile karın içindeki basıncın artışı, idrar yollarını olumsuz etkiler. Su, kahve, çay gibi sıvıların aşırı tüketimi de idrar kaçırma sorununu artırmaktadır. Sıvı tüketimlerini normal seviyeye düşürmek, idrar kaçırmanın sorun haline gelmesini engeller.
Aşırı aktif mesanede ameliyat, mesane askısı ve diğer cerrahi müdahaleler uygun değildir. Bu hastalarda mesane jimnastiği ve ilaç tedavisi daha doğrudur.
Stres tipi idrar kaçırmalarda ise anatomik bozukluk ve sarkmalardan dolayı cerrahi tedavi (mesane askısı) tercih edilmelidir. İlaç tedavileri bu hastalarda tedavi edici değil şikayetleri geçici olarak azaltmaktadır.
Kadınların büyük bir çoğunluğu bu sorun yüzünden doktora gitmekten utanıyor ve çekiniyor. Kadınların hiçbir şekilde bundan çekinmeden utanmadan bunun bir rahatsızlık olduğunu bilerek doktora danışmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber