Husumetli iki ayrı suç örgütüne operasyon! 29 Gözaltı

Husumetli iki ayrı suç örgütüne operasyon! 29 Gözaltı
07.09.2024
53
A+
A-

İçişleri Ali Yerlikaya, İstanbul’da aralarında husumet bulunan iki suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyona dair kamuoyuna bilgi verdi.

İstanbul’da, birbirleriyle husumetli iki ayrı organize suç örgütüne yönelik “KUYU-23” operasyonu düzenlendi. Operasyonda, bu örgütlere üye 29 şüpheli yakalandı.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde, 27 Ağustos 2024 tarihinde iki organize suç örgütü arasında çıkan silahlı çatışmada iki kişi yaralandı. 30 Ağustos 2024 tarihinde ise aynı ilçede gerçekleştirilen bir silahlı saldırıda örgüt üyesi E.K. hayatını kaybetti ve bir kişi yaralandı. Aynı gün, Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen başka bir silahlı saldırıda ise bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir özel güvenlik görevlisi ve iki sivil vatandaş olmak üzere toplam beş kişi yaralandı.

Bu olayların ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, organize suç örgütü üyelerinin eylemlere karıştığı ve eylem hazırlığında olduğu tespit edildi. Bu doğrultuda İstanbul genelinde iki ayrı organize suç örgütüne yönelik “KUYU-23” operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında:

  • 2 adet AK-47 uzun namlulu silah,
  • 9 adet ruhsatsız tabanca,
  • 3 adet çalıntı motosiklet,
  • 1 adet eylemde kullanılan otomobil,
  • 1 adet çalıntı otomobil,
  • 4 adet kar maskesi,
  • 2 adet çelik yelek,
  • Çok sayıda fişek ele geçirildi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber