Herkesin mutabık kalacağı bir tutarda uzlaşılacağını umuyoruz

Herkesin mutabık kalacağı bir tutarda uzlaşılacağını umuyoruz
02.11.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığın 2024 bütçesini sunumunda asgari ücretle ilgili, “Herkesin mutabık kalacağı bir tutarda uzlaşılacağını umuyoruz.” dedi.

featured

Bakan Işıkhan: Herkesin mutabık kalacağı bir tutarda uzlaşılacağını umuyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için Asgari Ücret Komisyonu’nun toplanarak yeni asgari ücreti belirleyeceğini belirtti.

“Herkesin mutabık kalacağı bir tutarda uzlaşılacağını umuyoruz.” diyen Bakan Işıkhan, artışın vergi istisnası tutarının artışıyla çalışanlara ek gelir avantajı sağlayacağını vurguladı. 2024’te 595,1 milyar lira vergi istisnası öngörüldüğünü de ekledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2024 bütçesi üzerinde detaylı görüşmeler yapılıyor. Bakanlığın bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Sayıştay raporlarının da ele alınacağı komisyon toplantısında, bütçe ve kurum raporları üzerinde detaylı incelemeler gerçekleşecek.

Bakan Işıkhan: Herkesin mutabık kalacağı bir tutarda uzlaşılacağını umuyoruz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.